Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Фактори активізації економічної євроінтеграції в продовольчій сфері
    (2016) Закревська, Людмила Миколаївна
    Стаття присвячена проблемам активізації економічної інтеграції в продовольчій сфері. Досліджено основні фактори, які забезпечать інтенсифікацію інтеграційних процесів. Визначено перспективи подальшої інтеграції вітчизняних харчових підприємств у світову економіку. The article deals with the problems intensify economic integration in the food sector. The basic factors that ensure intensification of integration processes. The prospects of further integration of national food enterprises in the global economy.
  • Ескіз
    Документ
    Роль глобалізації у розв’язанні продовольчої проблеми
    (2014) Закревська, Людмила Миколаївна
    Стаття присвячена обґрунтуванню ролі глобалізації у розв’язанні продовольчої проблеми на сучасному етапі розвитку продовольчого ринку. Досліджено позитивні та негативні наслідки глобалізації у продовольчій сфері. Визначено, що розподіл доходів між населенням світу здійснюється за схемою «бокалу шампанського» Р. Вайда. Результатом проведеного дослідження стало виявлення того факту, що в процесі глобалізації багаті країни відділилися і віддалилися від бідних. В статті обґрунтовано, що глобалізація світової продовольчої системи сприяє активному формуванню вертикально інтегрованих транснаціональних корпорацій (ТНК), які складають ядро світогосподарської системи. Доведено, що глобалізація породжує чотири основні динамічні процеси: посилюється розрив між багатими і бідними країнами; посилюється ізоляція бідних країн; зростає диференціація доходів різних соціальних груп населення всередині країн; руйнується система соціального забезпечення. Article seeks to substantiate the role of globalization in solving the food problem at the present stage of development of the food market. Studied the positive and negative effects of globalization in the food sector. Determined that the distribution of income among the population of the world is carried out on a "champagne glass" R. Weida. The result of the study was to identify the fact that in the process of globalization, the rich countries have separated and moved away from the poor. However, globalization should help to reduce the differences in the levels of living of different countries and of certain social groups within these countries. Determined that the complexity of managing the world food market due to the fact that the control object contains a variety of functionally interrelated elements. The article substantiates that globalization of the world food system contributes to the active formation of vertically integrated transnational corporations (TNCs), which constitute the core of the world economic system. Proved that globalization generates four main dynamic process: increasing the gap between rich and poor countries; reinforced insulation in poor countries; increasing income differentiation among various social groups within countries; destroyed the social security system.
  • Ескіз
    Документ
    Наслідки глобалізації для економіки України та країн світу
    (2014) Закревська, Людмила Миколаївна
    У статті проаналізовано проблемні аспекти та позитивні наслідки впливу глобалізаційних та інтеграційних процесів на економіку країн світу; досліджено структуризацію глобалізаційного процесу. Визначено наслідки глобалізації для української економіки. The paper explores the problematic aspects and positive effects of globalization and integration processes in the world economy; investigated the structuring of globalization. Determined the effects of globalization on the Ukrainian economy.
  • Ескіз
    Документ
    Управління діяльністю промислових підприємств в процесі інтеграції
    (2011) Закревська, Людмила Миколаївна
    Статтю присвячено науково-теоретичному обґрунтуванню напрямів удосконалення управління діяльністю промислових підприємств у процесі інтеграції. Удосконалено класифікацію інтегрованих структур управління промислових підприємств. Запропоновано впровадити у діяльність промислових підприємств у процесі інтеграції концепцію контролінгу. The article is devoted the scientifically theoretical ground of directions of improvement of management activity of production enterprises in the process of integration. Classification of computer-integrated structures of management of production enterprises is improved. It is suggested to inculcate in activity of production enterprises in the process of integration conception of control.