Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Порівняння ефективності очищення природної води в зимову пору року композитними коагулянтами та сульфатом алюмінію(2006) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій КириловичВ результаті роботи представлені результати, дають підставу вважати, що композитні коагулянти є ефективнішими в процесі очищення води, ніж сульфат алюмінію. Дослідження ефективності композитних коагулянтів (Мо = 2,0...2,7) в порівнянні з сульфатом алюмінію (Мо = 3,0) проводилися при різних температурах води річок Дніпро і Десна. Показники, за якими визначали ефективність коагулянту – кольоровість, каламутність, залишковий алюміній, лужність та окиснюваність. As a result of work the presented results, ground to consider that composite coagulants are more effective in the process of water treatment, than sulfate of aluminium. Researches of efficiency of composite coagulants(Мо = 2,0...2,7) as compared to the sulfate of aluminium(Мо = 3,0) were conducted at the different temperatures of water of the rivers Dnepr and Desna. Indexes after that determined efficiency to the coagulant are coloured, turbidity, remaining aluminium and oxidableness.Документ Для очищення води(2006) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій КириловичВ статті представлений огляд існуючих реагентів, а саме коагулянтів, які застосовуються для отримання питної води високої якості. Вимоги до якості води різні і залежать від її призначення, виду продукції, що виготовляється, та технологій, що застосовуються. В харчовій промисловості технологічна вода повинна відповідати вимогам до питної води і господарських потреб, а також додатковим вимогам, які обумовлені специфічними умовами галузі. Зазвичай якість води із природних джерел, поверхневих та підземних, не задовольняє вимог споживача. Саме вимоги споживача та хімічний склад і властивості природної води визначають вибір методів її обробки. Найбільш поширені, неорганічні коагулянти. Тому наведені переваги та недоліки саме таких коагулянтів. In the article the presented review of existent reagents, namely coagulants that are used for the receipt of drinking-water of high quality. Requirements to quality of water are different and depend on her setting, type of products that is made, and technologies that are used. In food industry technological water must answer requirements to the drinking-water and economic necessities, and also to the additional requirements that is conditioned by the specific terms of industry. Usually quality of water from natural sources superficial and underground dissatisfies the requirements of consumer. Exactly the requirements of consumer and chemical composition and properties of natural water determine the choice of methods of her treatment. Most widespread, inorganic coagulants. Therefore the brought advantages over and lacks of just the same coagulants.