Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Біологічна цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами
    (2013) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    У статті доведено перспективність використання плодово-ягідних сиропів у технології згущених молочних консервів з цукром. Встановлені параметри внесення сиропів до молочно-цукрової суміші. Досліджено амінокислотний склад розроблених молочних консервів. Розраховано біологічну цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами за критеріями відповідності амінокислотного складу білків продукту потребам людського організму в амінокислотах, а також за вмістом мінорних компонентів. It is proved the perspective of using fruits syrups in the technology of condensed canned milk and sugar in the article. The parameters of adding syrups into milk sugar mixture are installed. The amino acid composition of developed canned milk is investigated. It is calculated the biological value of condensed canned milk with sugar and fruit-berry syrups according the criteria amino acid to the human body needs in the amino acids, rhe contents of minor components.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність виробництва можна оцінити за електро- та теплофізичними характеристиками згущених молочних продуктів
    (1999) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Мазуренко, Олександр Григорович
    Встановлено прямолінійний характер залежності електропровідності від температури, концентрації жиру, СЗМЗ та цукрози. У перших трьох випадках електрична характеристика зростає, в останньому — знижується, що пов'язано з гальмуючою здатністю електронейтральних часток цукру в переміщенні електричних зарядів. На підставі комплексу експериментальних досліджень і математичної обробки даних розроблено один з можливих підходів до тестування складу згущеного молока з цукром, що полягає у вимірюванні електропровідності за двома температурами з подальшим визначенням вмісту шуканого компонента. Обґрунтована потреба у новітніх даних щодо електропровідності та теплофізичних характеристик молока і згущених молочних консервів, їх зміни під час виробництва, для підвищення точності технологічних розрахунків та визначення енергоємності виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Для гомогенізації молока
    (1998) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Шурчкова, Юлія Олександрівна
    Наведено опис та порівняльні технічні характеристики вакуумного гомогенізатора, розробленого в Інституті технічної теплофізики НАН України, в порівнянні з деякими найбільш розповсюдженими гомогенізаторами клапанного типу. Доведений позитивний технологічний та економічний ефект від впровадження вакуумного гомогенізатора у технологію згущеного молока з цукром. A description and comparative characteristics of vacuum homogenizer, developed at the Institute of Engineering Thermophysics, NAS of Ukraine, compared to some of the most common type homogenizer valve. Described the impact on vacuum homogenizing milk mixture and sweetened condensed milk, and milk is increasing thermal stability, reduced titrated acidity, preventing the formation of aggregates of fat globules and advocacy fat, reducing the number of pathogenic organisms and, as a result, increase the shelf life of canned condensed. Proven positive technological and economic impact of the introduction of technology in vacuum homogenizer condensed milk with sugar.