Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Планування податкових платежів підприємства та його удосконалення
    (2010) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна
    У статті розглядаються питання розробки плану податкових платежів на підприємстві, особливостей здійснення цього процесу в сучасних умовах кризової економіки в Україні. Визначаються основні напрямки удосконалення цього процесу з метою задоволення потреб підприємства в фінансових ресурсах, джерела їх збільшення. In the article questions of working out of the plan of tax payments at the enterprise, features of performance of this process in present conditions of crisis economy in Ukraine are considered. The basic directions of improvement of this process for the purpose of satisfaction of requirements of the enterprise in financial resources, sources of their increase are defined.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна діяльність та напрямки її розвитку в сучасних умовах в Україні
    (2014) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна
    В статті розглядаються сутність поняття та складові інноваційної діяльності, її розвиток в Україні, недоліки які існують та причини їх виникнення. На підставі проведених досліджень, матеріалах літературних джерел, думок різних авторів наводиться структура цієї діяльності, яка відповідає вимогам сучасності. В статті визначаються основні шляхи подальшого розвитку інноваційної діяльності в Україні в умовах економічної кризи. The nature concept and components of innovation, its development in Ukraine, deficiencies that exist and their causes are considered in the article. On the basis of the researches of literature by various authors is given a structure of activities that meet the requirements of modern times. This article identifies the main ways of further development of innovation activity in Ukraine during the economic crisis.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями розвитку інноваційної діяльності в сфері ресторанного бізнесу
    (2014) Литвиненко, Тамара Євгенівна
    У статті розглядаються стан, проблеми та особливості інноваційної діяльності в сфері ресторанного бізнесу. Особливо ця проблема постає в сучасних умовах розвитку кризової ситуації в Україні. В умовах зменшення реальних доходів населення та погіршення його добробуту, сфера ресторанного бізнесу повинна стати альтернативою приготування їжі в домашніх умовах. Для цього необхідні новітні інноваційні підходи до її розвитку, застосування новітніх технологій приготування страв, методів обслуговування споживачів. Current state, problems and features of innovation activities in the restaurant business are considered in the article. Especially this problem appears in the present conditions of the crisis in Ukraine. In terms of reduction in real incomes and deteriorating well-being, the restaurant business has to be an alternative to cooking at home. But this requires innovative approaches to its development and use of new techniques not only cooking, but also customer service.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи удосконалення ціноутворення на туристичні послуги на Україні
    (2005) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна
    Розглядаються питання ціноутворення на підприємствах туристичного бізнесу, визначається об’єкт ціноутворення – послуга та її особливості. Розглядаються чинники, які впливають на ціни, їх склад, методи розрахунку та напрямки удосконалення їх визначення в сучасних умовах розвитку економіки України. Розглядаються питання розробки цінової політики туристичної фірми та особливості її проведення.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні підходи щодо ціноутворення на продукцію закладів ресторанного господарства
    (2012) Пилипенко, Олексій Іванович; Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна
    У статті розглядаються питання особливостей діяльності закладів ресторанного господарства, їх характерні виробничі риси, які впливають і на процес ціноутворення на продукцію цих закладів. Характеризуються існуючі методи ціноутворення та пропонується новий підхід при їх застосуванні. Визначаються можливості та заходи щодо зменшення ціни та підвищення конкурентоздатності продукції, яка виробляється в цих закладах в цілому. The questions of particular qualities of restaurant activity, it’s defining productive characteristics, that influence on the process of pricing on the products of this restaurants are considered in article. The existing methods of pricing are defined and the new approach of application is proposed. Also it’s defined the possibility and actions of decreasing price and increasing in general competitive advantage of products that is producing in these restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями стимулювання розвитку туристичного бізнесу в Україні
    (2006) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна
    У статті розглядається стан сфери туристичного бізнесу в Україні, аналізується його розвиток в останні роки, визначаються недоліки, які існують в розвитку його та проблеми, які потребують вирішення, в першу чергу, на державному рівні. Проблеми подальшого розвитку сфери туристичного бізнесу розглядаються з точки зору не тільки отримання доходів, але і як один з напрямків інтеграції України у світове та Європейське співтовариство і подальше існування її як незалежної держави з розвитком своєї економіки. The article consider the condition of sphere of tourist business in Ukraine, its development is analyzed in last years, failings, which exist in its development and problems which need decision first of all at government level. The problems of further development of sphere of tourist business are examined from the point of view not only profits but also as one of directions of integration of Ukraine in a world and European concord and subsequent existence her as the independent state with development of its economy.
  • Ескіз
    Документ
    Використання маркетингових стратегій в ресторанному господарстві в умовах економічної кризи
    (2013) Литвиненко, Тамара Євгенівна; Литвиненко, Ярослав Васильович
    У статті розглядається проблема подальшого розвитку сфери ресторанного господарства в сучасних умовах економічної кризи в Україні. Подальший розвиток цієї сфери не можливий без маркетингових досліджень, розрахунку стратегії подальшого розвитку цих закладів. Визначаються основні напрямки проведення маркетингового дослідження. Особливе значення має проведення маркетингового дослідження для визначення ступені конкуренції на ринку та місця на ньому певного закладу ресторанного господарства. This article considers the problem of the further development of restaurant business in today's economic crisis in Ukraine. The gradual expansion of the network of restaurants has positive and negative features, especially the construction of new enterprises. Expansion of the network and the number and quality of services which are provided, can improve services, increase its spare time. Further development in this area is not possible without market research, calculation strategy for further development of these enterprises. The basic directions of the market research, which include analysis of the market for such services, requirements analysis and characteristics of clients, subject to change in demand, the analysis of changes in priorities, tastes, the influence of various factors in the process of changing customer service and more are determined. Special importance is the market research for determination of the degree of competition in the market and its place of the restaurant on it.
  • Ескіз
    Документ
    Фінансове забезпечення розвитку інноваційних процесів в сфері готельно-ресторанного бізнесу
    (2013) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна
    У статті розглянуті проблеми готельно-ресторанного бізнесу в Україні, які стають особливо актуальними в сучасних умовах економічної кризи, також розглянуті напрямки інноваційного розвитку України. Визначаються сутність та характерні особливості інноваційного розвитку, необхідність отримання підтримки суб’єктів інноваційної діяльності з боку держави, характер такої підтримки, можливі позитивні наслідки та отримання економічного ефекту. The article considers the problems of the hotel and restaurant business in Ukraine which become especially actual in the current conditions of economic crises. The aim of the article is the role of the state in provision of financial innovation in the field of hotel and restaurant business. The research and analysis of the current state of the hotel and restaurant business in Ukraine have been done. Further development of Ukraine’s economy and successful exit from the crisis in which Ukraine is a long time is associated with the subsequent development of innovation at both the state and the level of the individual enterprise. This especially true for those areas which are not productive and belong to the service sector, to which belongs hotel and restaurant business. The most effective form of organization and production activities in the hotel and restaurant business in modern conditions is the formation of joint ventures with both domestic and foreign investors.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи та перспективи реформування податкової системи України
    (2010) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна; Ліщенко, А. В.
    У статті розглядаються питання особливостей та сучасного стану податкової системи України, визначено вплив податків на діяльність суб’єктів господарювання. Досліджено основні напрямки реформування податкової системи України.
  • Ескіз
    Документ
    Споживче кредитування та напрямки його розвитку в Україні
    (2009) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна; Ліщенко, А. В.
    У статті розглядаються особливості та сучасний стан споживчого кредитування в Україні, динаміка та закономірності розвитку в період 1995-2009 роки. Особлива увага приділяється дослідженню його розвитку в період економічної кризи та визначаються шляхи покращання в майбутньому. In article features and a crediting current state in Ukraine, dynamics and laws of development in 1995-2009 are considered. The special attention is given to research of its development in an economic crisis, and the basic ways of improvement to Ukraine in the future are defined.