Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимізація роботи вакуум-апаратів та продуктових відділень цукрових заводів на основі імітаційного моделювання(2007) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Коцюбанський, Андрій МиколайовичНа основі створених імітаційної моделі роботи вакуум-апарата і узагальненої імітаційної моделі продуктового відділення цукрового заводу досліджено вплив технологічних, тепломасообмінних, конструкційних та інших факторів на показники роботи вакуум-апарата та продуктового відділення в цілому. Результати виконаних експериментів свідчать про адекватність даних моделей реальному промисловому процесу, співпадають з висновками отриманими іншими дослідниками та дозволяють оптимізувати роботу вакуум-апаратів і продуктового відділення цукрових заводів. Based on the developed imitation model vacuum apparatus and a generalized imitation model grocery department investigated the influence of the sugar refinery process , heat and mass transfer , and other structural factors on the performance of the vacuum system and the grocery department as a whole. The results of the experiments indicate that the adequacy of the models real industrial process, with the conclusions obtained by other researchers, and help optimize the performance of vacuum pans and food department of sugar factories .Документ Визначення ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратів для уварювання цукрового утфелю(2012) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статті проаналізовано вплив початкового сиропу на якісні характеристики утфелю на прикладі двох конструкцій вакуум-апаратів ВМА-600 та ВАМЦ-600. Проведено дослідження впливу та знаходження раціональної величини початкового сиропу з застосуванням розробленої імітаційної моделі роботи вакуум-апарату. Проведені обчислювальні експерименти показали, що величина початкового сиропу повинна становити 30-33%. Збільшення величини початкового сиропу не дозволяє отримати якісний утфель внаслідок обмеженого об’єму вакуум-апарату і змушує здійснювати доварювання утфелю, а зменшення нижче 30% не задовольняє з умов текучості утфелю. The article analyzes the influence of the initial syrup on qualitative characteristics of the, restorative sugar solution by the example of two designs of vacuum devices: BMA-600 and ВАМЦ-600. The study of the effect and find a rational of the initial syrup using the developed simulation model of the vacuum apparatus. The performed experiments have shown that the magnitude of the initial syrup should be 30-33%. The increase of the initial syrup does not allow to obtain high-quality restorative sugar solution due to the limited amount of vacuum apparatus and a decrease below 30% does not satisfy the conditions of flow of restorative sugar solution.Документ Алгоритм імітаційної моделі роботи вакуум-апарата для уварювання цукрових утфелів(2006) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статті розглянуто питання пошуку та досягнення оптимального проведення процесу кристалізації цукрози шляхом створення імітаційної моделі роботи вакуум-апарата. Розглянуто алгоритм побудови та функціонування імітаційної моделі. The article considers the question of searching and achievement optimal of sucrose crystallization process by creating a simulation model of the vacuum apparatus. The algorithm of construction and operation of the simulation models.Документ Чисельне дослідження температурного поля в між трубному просторі нагрівальної камери вакуум-апарата ВАЦМ-60(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Погорілий, Тарас Михайлович; Дмитренко, Ігор МихайловичВ статті наведено результати чисельного дослідження температурного поля в міжтрубному просторі нагрівальної камери вакуум-апарата. Виявлено основну причину наявності поля температур у поперечному перерізі вакуум-апарата. The paper presents the results of a numerical study of the temperature field in the annular space heating chamber vacuum machine. The basic reason for the presence of the temperature field in the cross section of the vacuum apparatus.Документ Вплив рециркуляції на показники роботи кристалізаційних схем цукрового виробництва(1994) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Плотнір, О. В.; Потельчак, В. А.Наведено вплив величини рециркуляту в кристалізаційних системах на кількість випареної води в вакуум – апаратах. Показано, що збільшення частки рецикуляції зменшує енергетичні витрати на випаровування води у вакуум – апаратах відносно одиниці маси отриманого цукру. Given effect of the value recycle in crystallization systems on the amount of water evaporated in a vacuum – pans. It is shown that increasing the proportion recirculation reduces energy costs for water evaporation in a vacuum – pans the relative unit mass produced sugar.Документ Імітаційна модель роботи вакуум-апарату, вплив початкового набору на процес кристалізації цукрози(2007) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статті розглянуто питання пошуку та досягнення оптимального ведення процесу кристалізації цукрози шляхом створення імітаційної моделі роботи вакуум-апарату. Розглянуто вплив величини початкового набору на процес кристалізації цукрози.Документ Визначения ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратiв для уварювання цукрового утфелю(2012) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статтi проаналiзовано вплив початкового сиропу на якiснi характеристики утфелю на пракладi двох конструкцій вакуум-апаратiв ВМА 600 та ВАМЦ-600. Проведено дослiдження впливу та знаходження рацiональної величини початкового сиропу з застосуванням розробленої iмiтацiйної моделi роботи вакуум-апарату. Проведенi обчислювальнi експерименти показали, що величина початкового сиропу повинна ставовити 30-33%. Збільшення величини початкового сиропу не дозволяє отримати якiсний утфель внаслідок обмеженого об’єму вакуум-апарату i змушує здiйснювати доварювання утфелю, а зменшення нижче 30% не задовольняс з умов текучості утфелю. The article analyzes the influence of the initial syrup on qualitative characteristics of the massecuite by the example of two designs of vacuum pans: BMA-600 and BAMЦ-600. The study of the effect and find a rational of the initial syrup usiug the developed simulation model of the vacuum pan. The performed computer experiments have shown that the magnitude of the initial syrup should be 30-33%. The increase of the initial syrup does not allow to obtain high-quality massecuite due to the limited amount of vacuum pan and a decrease below 30% does not satisfy the condtions of flow of massecuite.Документ Вплив способу підведення підкачок на їх розподіл та швидкість продукту в кип’ятильних трубках вакуум-апаратів(2010) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаУ статті розглянуто фактори впливу розподілу живильного цукрового розчину по об’єму вакуум-апарата та рівномірного надходження його в кип’ятильні трубки нагрівної камери на процес масової кристалізації.Документ Аналіз гідродинаміки в вакуум-апаратах оснащених камерою упорядкування циркуляційного потоку утфелю(2011) Мирончук, Валерій Григорович; Коцюбанський, Андрій Миколайович; Погорілий, Тарас МихайловичУ статті розглянуто дослідження впливу камери упорядкування циркуляції потоку утфелю на гідродинаміку вакуум-апарата за допомогою програми моделювання трьохвимірних течій рідин та газів Flow Vision.