Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Агрегативна стійкість високомолекулярних сполук дифузійного соку
    (2000) Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Досліджено в’язкість водних розчинів колоїдно-диспергованих високомолекулярних сполук (таких, як альбумін, пептидів–Glycyl-L-Leicine, Glycyl-L-Tryptophane), а також пектинових речовин і дифузійного соку в процесі попередньої дефекації. Дослідження показали, що прогресивне оброблення дифузійного соку на попередній дефекації лугом зумовлює зміну нативної конформації біополімерів дифузійного соку. Виявлено декілька точок мінімальної в’язкості в процесі оброблення соку на попередній дефекації. The viscosity of aqueous solytions colloidal dispersed high-molecular compounds (such as albymin, dipeptides–Glycyl-L-Leicine, Glycyl-L-Tryptophane and also pectins) and diffusion juice in during predefecation were studied and interpreted. Оur investigation allowed conclusion on progressive predefecation have place conformation macromolecules of biopolymers of diffusion juice.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів гідратації цукрози з використанням ІЧ-спектроскопії
    (2009) Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Проведено спектроскопічні дослідження впливу добавок дипептидів на характер міжмолекулярних взаємодій у водних розчинах цукрози. Аналіз отриманих даних показав, що гідратація цукрози визначається водневими зв’язками, іон-дипольними та гідрофобними взаємодіями.