Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження деяких метаболічних порушень у морських свинок з експериментальним алергічним енцефаломієлітом(2013) Попова, Антоніна Валеріївна; Кучмеровська, Тамара МуратівнаСтворена експериментальна модель розсіяного склерозу (експериментальний алергічний енцефаломієліт) у безпородних морських свинок та виявлені зовнішні ознаки розвитку захворювання та метаболічні порушення. Встановлено, що активність лактатдегідрогенази у гомогенаті печінки морських свинок з експериментальним алергічним енцефаломієлітом в 1,5 рази вища, ніж у контрольної групи тварин, що свідчить про інтенсифікацію анаеробного типу гліколізу. An experimental model of multiple sclerosis (experimental allergic encephalomyelitis) was made in guinea pigs and the outward signs of the disease and metabolic dysfunctions were observed. It was round that lactate dehydrogenase activity in the liver homogenate of guinea pigs with experimental allergic encephalomyelitis was in 1.5 times higher than in the control group, suggesting an intensification of anaerobic type of glycolysis.Документ Технологія олії з волоського горіха з використанням ферментних препаратів(2015) Королюк, Тамара Андріївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Попова, Антоніна Валеріївна; Черства, Альона ОлександрівнаУ статті наведено результати досліджень використання ферментних препаратів целюло- і протеолітичної дії для вилучення олії з волоського горіха шляхом водної екстракції. Обробку сировини ферментами проводили за таких умов: температура 47 °С, рН середовища 7,5, співвідношення фермент/субстрат — 0,050 для целюлази і 0,035 — для протеази. Вихід олії складав 26…28 %. Development of biotechnological methods for vegetable oils is one of the most promising directions of complex proce- ssing of raw materials. The results of studies using such enzymes as cellulase and protease for extracting walnut oil are reported in the paper. The processing of raw material by enzymes was performed under the following conditions: temperature 47 °C, pH 7.5; ratio of enzyme / substrate — 0.050 for cellulase and 0.035 for protease. Yield of oil was 26…28 %.Документ Дослідження реологічних властивостей кефіру(2013) Попова, Антоніна Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВстановлено, що всі досліджувані кефіри відносяться до структурованих систем з чітко вираженою надмолекулярною коагуляційною структурою, для яких характерна міцність та пластичність. It is established that all investigated kefirs are the structured systems with clearly defined supermolecular coagulate structure. They are characterized by durability and plasticity.Документ Застосування ефірної олії троянди та грінделії в емульсіях прямого типу та вивчення їх консервуючих властивостей(2013) Бондарєва, Вікторія; Макаренко, Олександр Григорович; Мірошников, Олег Миколайович; Гоцуляк, Я. Н.; Попова, Антоніна ВалеріївнаУ даній роботі з допомогою тест-культур дріжджів Candida albicans та грибів роду Malassezia визначалась можливість використання в емульсійних системах в якості консервую чого засобу нативних ефірних олій.Документ Дослідження структурно-механічних характеристик кефіру різних торгових марок(2012) Попова, Антоніна Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВстановлено, що всі досліджувані кефіри відносяться до структурованих систем з чітко вираженою надмолекулярною коагуляційною структурою, для яких характерна міцність та пластичність.