Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Використання сорбційних матеріалів при підготовці води для виробництва хлібного квасу
    (2015) Дулька, Ольга Степанівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна
    Робота присвячена удосконаленню способу механічного фільтрування води із застосуванням сорбційних матеріалів, які мають здатність покращувати показники якості хлібного квасу та забезпечувати структурування води, що збільшує оздоровчий ефект готового продукту. Доведено, що вода, оброблена сорбційними матеріалами у послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь з швидкістю фільтрування 10 см3/хв і готовий квас має найнижчі значення показника окисно-відновного потенціалу та найвищу органолептичну оцінку. The work is dedicated to improve water treatment technologies using sorption materials which have the ability to improve the quality indicators of the bread kvass and provide structuring of water, which increases the healing effect of the finished product. The beneficial effects on the human body is its natural importantance. The biological activity of drinks is largely dependent on the redox potential. Redox potential of the internal environment of a healthy person is within -100 mV, so the effect of a health drink as a stimulator of biological processes, due to a negative value of Redox-potential. It is proved that the water treated by the sorption materials in order: clinoptilolite, active coal, rock crystal with speed filtering 10 cm3 / min and the ready brew has the lowest values of the redox potential and the highest organoleptic evaluation. The advanced water treatment technology makes it possible to intensify the technology of bread kvass and improve its health properties.
  • Ескіз
    Документ
    Активне вугілля у водоготуванні для виготовлення напоїв
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Прибильський, Віталій Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Коваленко, Олена Олександрівна
    Метою наукового дослідження, результати якого наведені у статті, є удосконалення технології кондиціювання води шляхом сорбційного очищення води для виробництва напоїв, зокрема лікеро-горілчаної продукції. Предметом дослідження була вода питна, вода підготовлена, активне вугілля марок Silcarbon: К1810, Silcarbon К835, К814 у порівнянні з K3060. Під час досліджень використовували загальноприйняті методи аналізу у лікеро-горілчаному виробництві, теоретичне узагальнення і порівняння, системний підхід. The purpose of scientific research, the results of which are given in the article, is the improvement of the technology of water conditioning by sorption purification of water for the production of beverages, including alcoholic beverages. The subject of research was drinking water, prepared water, activated carbon such grades Silcarbon K1810, Silcarbon K835, Silcarbon K814 compared to Silcarbon K3060. During the research we are used the conventional methods of analysis in liqueur and vodka production, the theoretical synthesis and comparison, the system approach.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології ферментованих медових напоїв
    (2014) Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Чуприна, Наталія Вікторівна
    Показано актуальність удосконалення технології водопідготовки для виробництва ферментованих медових напоїв. Наведено результати досліджень попередньої обробки води мікропористими мінералами та встановлено, що суттєво покращуються органолептичні показники готових напоїв, зменшується їх окисно-відновний потенціал. Застосування мікропористих мінералів дає змогу збільшити питомий об’єм підготовленої води при зменшенні питомих витрат на стадіях підготування і регенерування. Actuality improving water treatment technologies for the production of fermented honey drinks. The results of studies of water pretreatment microporous minerals and found that significantly improved organoleptic properties of prepared beverages, reduced their redox potential. The use of microporous minerals makes it possible to increase the specific volume of prepared water while reducing unit costs in the stages of preparation and regeneration.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування альмандину у водоочищенні під час виробництва алкогольних та безалкогольних напоїв
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна
    Досліджено та встановлено ефективність застосування фільтрувального природного мінералу альмандину під час фільтрування води, що дасть змогу забезпечити високу якість води підготовленої та готової продукції на її основі.