Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Доступність продуктів харчування в контексті забезпечення продовольчої безпеки країни(2014) Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаВ статті основа увага приділяється доступності харчових продуктів, яка повністю залежить від держаної політики. При цьому доступність розглядається з точки зору фізичної достатності та економічної доступності, що є актуальним в сучасних умовах розвитку України. Саме така спрямованість обумовлена низьким рівнем життя населення, значним падінням рівня здоров’я нації, кризовими демографічними та політичними процесами. The paper focuses on accessibility of food products, which is entirely dependent on the state policies. Thus accessibility is considered in terms of the physical availability and economic accessibility, which is actual in the present conditions of Ukrainian development. That is the thrust due to the low standard of living, a significant fall in the nation's health, crisis demographic and political processes.Документ Екологічність, як сучасний принцип забезпечення продовольчої безпеки(2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаМи знаходимося на переломному етапі існування планети – на етапі боротьби з голодом і недоїданням. Світ стає все менш передбачуваними і більш загрозливим місцем для найбідніших і найуразливіших верств населення. Суспільство стає все більш взаємозалежним, ряд складних ризиків, включаючи зміну клімату, деградація навколишнього середовища, зростання чисельності населення, поглиблює проблеми, з якими стикається людство. Хоча питання забезпечення продовольчої безпеки вивчається великою кількістю науковців на різних рівнях і здійснюється все більше заходів по забезпеченню продовольчої безпеки, ще багато питань залишаються не вирішеними.Документ Методичні підходи до аналізу продовольчої безпеки(2013) Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаВ цьому розділі монографії: - розглянуто основні підходи українських та зарубіжних науковців до визначення принципів забезепчення продовольчої безпеки країни; - запропоновано ввести принцип екологічності в загальну систему принципів забезпечення продовольчої безпеки; - розглянуто первісні абсолютні показники продовольчої безпеки і інструменти їх державного регулювання; - досліджено різні підходи до визначення основних груп індикаторів продовольчої безпеки та методики їх визначечення. This section of the monograph contains: - the basic approaches of Ukrainian and foreign scientists of determining the main principles of ensuring food security; - prompted the ecological principles into the overall system of ensuring food security; - the initial absolute levels of food insecurity and instruments of state regulation are opened ; - different approaches to major groups of food security indicators and methods of its designation are opened.