Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження травматизму у галузі освіти(2024) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті представлено результати статистичного аналізу травматизму у галузі освіти України з 2019 по 2023 роки. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами, видами діяльності та групами професій. Для попередження випадків травматизму запропоновано комплексний підхід щодо профілактики травматизму в закладах освіти серед працівників та здобувачів освіти залежно від віку. Отримані результати дають змогу спрогнозувати, своєчасно визначити необхідні заходи щодо попередження випадків травматизму у галузі освіти та можуть стати основою для створення інформаційної системи планування комплексу технічних, навчальних та організаційних заходів під час навчального процесу.Документ Цифровізація системи управління охороною праці підприємств харчової промисловості(2024) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті розглянуто основні тенденції цифровізації системи управління охороною праці підприємств харчової промисловості в частині моніторингу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів, що впливають на стан охорони праці. Розглянуто сервісні та програмні продукти з охорони праці, виконано аналіз їх функціональності, використання, можливості синхронізації єдиного інформаційного середовища СУОП харчових підприємствДокумент Сутність інформаційного забезпечення управлінських рішень з охорони праці у закладах вищої освіти(2020) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті проаналізовано сутність інформаційного забезпечення закладів вищої освіти в галузі охорони праці: функції управління, координації та контролю фахівців з охорони праці у закладах вищої освіти. Визначено розподіл інформаційних потоків у структурі вищого навчального закладу. Запропоновано загальний підхід для вдосконалення системи управління інформаційними технологіями з урахуванням чіткої взаємодії начальника служби охорони праці з керівниками всіх структурних підрозділів вищого навчального закладу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів що впливають на стан охорони праці, для передачі начальнику структурних підрозділів оптимального комплексу заходів забезпечення безпеки праці. The study analyzed in detail the essence of information support of higher educational institutions in the occupational safety and health: the functions of management, coordination and control of labor protection specialists in higher education institutions. One of the most important tools of conducting labor protection policy in institutions of higher education is the modern information support of departments (services) of labor protection.Документ Дослідження виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв(2017) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Ковбич, Владислав ОлеговичУ статті аналізується стан промислового травматизму на підприємствах харчової промисловості у виробництві напоїв у період з 2010 по 2015 роки. Виявлено, що організаційні причини призводять до 80% травм. Результати аналізу аварій з фатальним результатом надані в залежності від віку потерпілих співробітників та їхнього стажу роботи у професії. Результати є значними, їх слід враховувати при розробці організаційно-технічних заходів, вони є основою для застосування невідкладних заходів, спрямованих на усунення виявлених недоліків. Отримані результати можуть бути використані для покращення прийняття управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов роботи підприємств харчової промисловості та підприємств інших галузей промисловості України. The article analyses the condition of industrial traumatism at the enterprises of the food industry in the manufacture of beverages for the period 2010—2015, found that the organizational causes lead to 80% of injuries. The results of the analysis of accidents with a fatal outcome depending on the age of the affected employees and seniority in the profession, with training and briefings on labor protection. The results are significant, which should be considered in the development of organizational and technical measures and is the basis for the application of urgent measures aimed at addressing the identified deficiencies. The results obtained can be used in the improvement of project management decisions to ensure safe working conditions of food industry enterprises and enterprises of other industries of Ukraine.Документ Використання мультиагентних технологій для підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві харчових підприємств(2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ статті вирішено актуальне наукове завдання розробки моделей і методів підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості на основі використання мультиагентних технологій. Наукові результати досліджень є внеском у розвиток теоретичних і прикладних основ розроблення методик, систем управління та контролю за безпекою робіт і станом охорони праці, зокрема із застосуванням інформаційних систем для підтримки й прийняття рішень з охорони праці, та можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників енергетичного господарства підприємств харчової промисловості. This research addresses the actual scientific issue of developing models and methods to increase the level of safety in the energy sector of food industry using multiagent technologies. The scientific results of the research contribute to the development of theoretical and applied foundations of the development of methods, management systems and control of security operations and state of labor protection, including the use of information systems for supporting and adopting the decisions concerning labor protection and can be used to improve management decisions on providing working conditions safety in the energy sector of food industry.Документ Методика оцінки ефективності організаційно-технічних заходів забезпечення заданого рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств(2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Барабаш, Олег ВолодимировичДосліджена та обґрунтована методика оцінки ефективності організаційно-технічних заходів забезпечення заданого рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості. В основі методики лежить послідовний алгоритм, реалізація якого дозволить виявити і управляти ризиками, пов'язаними з професійною діяльністю працівників, які задіяні в енергетичному господарстві підприємств. The method of estimating the effectiveness of organizational and technical measures to ensure the specified level of safety in the energy sector of enterprises is investigated and proved. The method is based on sequential algorithm, the realization of which will identify and manage the risks associated with the activities of the professional staff, involved in the energy sector of enterprises.Документ Обґрунтування заходів і засобів для профілактики ризику травмування працівників харчових підприємств(2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті обґрунтовано заходи й засоби з профілактики виробничого травматизму, спрямовані на запобігання найбільш значимим і небезпечним ризикам травмування працівників підприємств харчової промисловості на основі прогнозу окремої причини з основними видами травматичних подій, які вона зумовлює. Визначено значимість причини та різновиду ризику з урахуванням прогнозованої питомої ваги ризику для травматизму зі смертельним наслідком. Наведено рекомендації щодо визначення черговості впровадження та вибору варіантів заходів для приведення стану безпеки праці та виробничого середовища на харчовому підприємстві у відповідність до вимог нормативно-правових актів з охорони праці найбільш ефективним чином, починаючи з найбільших ризиків. The measures and means of prevention of occupational injuries are defined, which include the most significant and dangerous risks of injury of workers of food industry enterprises based on the forecast of a separate cause with the major types of the resultant traumatic events. The significance of the cause is determined as well as the kind of risk taking into account the estimated proportion of the risk for injuries and fatalities. The recommendations are given for determining the priority of implementation choices and steps to bring the safety and working environment in the food business with the requirements of regulations on health in the most efficient manner, ranging from the biggest risks.Документ Підвищення безпеки праці на підприємствах цукрової промисловості України(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті розглянуто заходи щодо підвищення безпеки праці виробничого персоналу підприємств цукрової промисловості. Практична цінність роботи полягає у розробленні алгоритму функціонування програмного комплексу “Analysis_of_accidents 1.0” для моніторингу та аналізу причин і обставин, які призводять до виробничого травматизму на підприємстві. Результати роботи є внеском у розвиток прикладних основ охорони праці у частині, що стосується діагностування, моделювання екстремальних ситуацій та оцінки їх наслідків. The article discloses measures how to improve life safety of personnel at sugar refineries. Practical value of this work is in developing the algorithm of functioning of "Analysis_of_accidents 1.0"software package to monitor and analyze the causes and circumstances that lead to occupational injuries at an enterprise. The results contribute to the development of applied bases of life safety concerning diagnosing, simulation of emergency and assessing its consequences.