Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Визначення дисперсності порошків з кабачків та капусти
    (2013) Погожих, Микола Іванович; Євлаш, Вікторія Владленівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Павлюк, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Тарасенко, Тетяна Анатоліївна
    Визначено розмір частинок овочевих порошків з капусти та кабачків методом мікроскопіювання. Показано, що за однозначних умов сушіння, подрібнення та інших стадій технологічного процесу, порошок з капусти має більший вміст дрібнодисперсної фракції. Зазначено перспективні напрямки використання порошків з кабачків та капусти в технології продукції ресторанного господарства, створено схему варіантів використання отриманої продукції. Defined particle size powders of vegetable cabbage and squash by microscopy. It is shown that the unambiguous terms of drying, grinding and other stages of the process, the powder of the cabbage has a higher content of fine fraction. Indicated promising application of powders from squash and cabbage production technology restaurant industry, established scheme uses of the resulting product.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якості сушених капусти та кабачків під час зберігання
    (2012) Євлаш, Вікторія Владленівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Тарасенко, Тетяна Анатоліївна
    У статті досліджено органолептичні властивості, сорбційні характеристики та мікробіологічні показники безпечності сушених капусти та кабачків під час зберігання. Обумовлено режими зберігання сушених овочів в різному пакуванні. The article examines the quality of dried squash and cabbage during storage in different types of packaging. As a result of determining the sensor properties of dried cabbage and squash as in not broken state, and in the form of powders found that after 6 months storage in plastic packaging dried slaw and sliced zucchini slices or chips lose their inherent smell and taste. Research sorption characteristics showed that the powder from cabbage to retain humidity 65 ... 72%. Found that powder with zucchini detects ability to absorb moisture less than powder from cabbage, because of various biological natures, and as a result, the chemical composition of the resulting product. Defined microbiological quality powders with cabbage and zucchini after 6 months storage in plastic packaging and 12 months. Dried vegetable as raw materials after storage in plastic packaging for 6 months and vacuum packaging within 12 months for microbiological quality does not exceed norms regulated drainage regulations to this group of products.
  • Ескіз
    Документ
    Структурно-механічні характеристики млинцевого тіста з порошком з капусти
    (2012) Євлаш, Вікторія Владленівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Малафаєв, М. Т.; Гавриш, Андрій Володимирович; Тарасенко, Тетяна Анатоліївна
    У статті представлено результати досліджень структурно-механічних характеристик млинцевого тіста з капустяним порошком різної дисперсності. Визначено в’язкість млинцевого тіста за використання порошку з капусти різної дисперсності. The paper presents the research results of structural and mechanical properties of pancake dough with cabbage powder with different dispersion. The viscosity of pancake dough using cabbage powder with different dispersion has been determined.