Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Формування собівартості продукції спиртового виробництва в умовах інноваційного розвитку(2013) Шматкова, Галина Карпівна; Губенко, Наталія ЮріївнаВ статті розглянуто вплив техніко-технологічних факторів на формування собівартості продукції, спиртового виробництва в умовах інноваційного розвитку. The article defines the factors of the formation of production costs in the alcohol industry, gives the structure of costsof alcohol production. The largest cost are the costs of fuel and energy resources. The article considers the influence of technical and technological factors on the formation of production cost of alcohol production in the process of innovation. One of the most pressing problems of Ukraine's economy is energy generation and consumption. Therefore, one of the priorities is to reduce dependence on energy import.Документ Сучасні тенденції у розвитку спиртової та цукрової промисловості України(2012) Губенко, Наталія Юріївна; Шматкова, Галина КарпівнаУ статті розглянуті сучасні напрямки у розвитку зв΄язків цукрової та спиртової промисловості. Вони передбачають виробництво із меляси нових продуктів – біоетанолу, компоненту моторного палива альтернативного, які дозволяють зменшувати використання палива та покращують екологічну ситуацію.Документ Економічна технологія утилізації очищення стічних вод спиртозаводів(2001) Кошель, Михайло Іванович; Дудник, Алла Олексіївна; Каранов, Юрій Анатолійович; Шматкова, Галина КарпівнаВ статті подано економічну технологія утилізації очищення стічних вод спиртозаводів. Через підвищення цін на паливно-мастильні матеріали перевозити натуральну барду на значні відстані стало невигідно. Тому виникла нагальна потреба в організації цехів для утилізації відходів спиртових заводів, виготовляючи в них сухий корм. Крім того, необхідно також розв'язати проблему очищення стічних вод для поліпшення екології.Документ Меляса цукрових заводів – важлива сировина для виробництва етанолу(2003) Губенко, Наталія Юріївна; Шматкова, Галина КарпівнаВ статті розглянуто шляхи використання меляси і харчового та технічного етилового спирту, вимоги спиртового виробництва до якості меляси. Меляса є попутною продукцією при виробництві цукру. Шляхом удосконалення технологічного процесу на цукрових заводах намагаються зменшити кількість цукру в мелясі за рахунок інших показників її якості. Найпридатнішою сировинною базою для виробництва технічного спирту і ВКД з традиційних джерел сировини є меляса. Проблем із сировиною у спиртових заводів зараз немає. Враховуючи зацікавленість України у виробництві ВКД, необхідне державне регулювання у забезпеченні цього виробництва сировиною.Документ Питання розрахунку собівартості продукції в харчовій промисловості(2001) Губенко, Наталія Юріївна; Шматкова, Галина КарпівнаВ статті наведено склад витрат операційної діяльності. З економічної точки зору адміністративні витрати, витрати на збут, частково інші операційні витрати, незалежно від методики їх бухгалтерського обліку, залишаються витратами, які входять до складу витрат, необхідних для виробництва та реалізації продукції. їх треба планувати, аналізувати. На базі їх сумарної величини встановлюють ціну на продукцію. Тому доцільно було б ввести показник "Операційні витрати" або якийсь інший, який би акумулював у собі всі витрати, необхідні для виготовлення продукції та доведення її до споживача.Документ Утилізація вторинних ресурсів(1993) Артюхов, Володимир Якович; Горовий, Валерій Іванович; Шматкова, Галина Карпівна; Фадєєва, Олена ГеоргіївнаВ статті обґрунтовано потребу в утилізації вторинних ресурсів спиртового виробництва. У переробних галузях агропромислового комплексу, де в собівартості продукції частка матеріальних й енергетичних витрат становить понад 80 процентів, особливої актуальності набував – необхідність зниження матеріаломісткості. Цього можна досягти завдяки широкому впровадженню безвідхідних технологій, комплексному використанню сировини й вторинних ресурсів у комбінованому виробництві. Реалізація відходів сприятиме розв'язанню такої важливої проблеми, як більш повне задоволення потреб внутрішнього ринку харчовою продукцією, яку можна одержати з меншими витратами.Документ Культура невибаглива, але перспективна(2004) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шматкова, Галина Карпівна; Маринченко, Лоліта ВікторівнаВ статті обґрунтовано доцільність використання нового виду крохмалевмісної сировини – тритікале для виробництва етилового спирту. Обґрунтування перспективних для використання в спиртовій галузі зернових культур, переробка яких дасть змогу зменшити собівартість спирту, зокрема і у виробництві ВКД, й підвищити його конкурентоспроможність, – актуальне завдання сьогодення.Документ Інноваційний шлях розвитку(2005) Шматкова, Галина Карпівна; Маховка, О.В статті розглянуто напрямки підвищення ефективності підприємств спиртової галузі України, що пов’язані з впровадженням сучасних прогресивних технологій, перепрофілюванням надлишкових потужностей з виробництва етилового спирту на виготовлення інших видів продукції.