Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Рух кремнію в напівпродуктах бурякоцукрового виробництва при використанні кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку
    (2015) Рева, Леонід Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Проводилися дослідження по визначенню вмісту кремнію у соках цукрового виробництва при використанні кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку за допомогою розробленого методу визначення вмісту кремнію у соках бурякоцукрового виробництва. Результати досліджень свідчать про можливість використання цих реагентів для додаткового очищення дифузійного соку з точки зору мінімізації накипоутворення на поверхні нагріву випарної установки. Research was conducted to determine the silicon content in the juice of sugar production using silicon reagents for purification of diffusion juice with the help of the developed method of determining the silicon content in the juice of sugar beet production. The research results indicate the possibility of using these reagents to further purify juice from the standpoint of minimizing scale formation on the surface of the heating evaporator.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація загальних витрат вапна на очищення дифузійного соку при додатковому використанні активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту
    (2015) Рева, Леонід Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    При визначенні оптимальних витрат вапна на очищення дифузійного соку обрано узагальнений критерій оптимізації, в який закладено умову мінімізації загальних витрат вапна. Математичну обробку експериментальних даних здійснювали з використанням методу Харрінгтона, в результаті чого визначено оптимальні загальні витрати вапна для очищення дифузійного соку за типовим способом, а також з додатковим використанням активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту в процесі очищення дифузійного соку. In determining the optimal costs lime juice purification elected general optimization criterion in which the condition laid minimize total costs lime. Mathematical processing of experimental data was performed using the method Harrington, resulting in optimum overall costs for the cleaning of lime juice on a typical way, and with the additional use of activated silicic acid and filtroperlitu in the juice purification.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація раціональних витрат кремнієвмісних реагентів та визначення найбільш ефективного способу їх застосування для додаткового очищення дифузійного соку та сиропу
    (2016) Рева, Леонід Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Проведено оптимізацію раціональних витрат кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку та сиропу. Для цього з використанням методу Харрінгтона були обрані узагальнені критерії оптимізації, в які було закладено умову мінімізації витрат цих реагентів. Також визначено найбільш ефективні способи використання активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту у бурякоцукровому виробництві. Optimization of rational cost silicon reagents for further purification juice and syrup. To do this, using the method of generalized Harrington were selected optimization criteria, which was a condition laid minimizing the cost of reagents. Also the most effective ways to use activated silica acid and filtroperlit in sugar beet production.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність додаткового очищення соку ІІ сатурації (в процесі його згущення) та сиропу з використанням фільтроперліту
    (2008) Рева, Леонид Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна; Пушанко, Микола Миколайович; Дітлашок, Н. Г.; Шубовська, Ю. А.
    Досліджено використання фільтроперліту не лише для додаткового очищення дифузійного і переддефекованого соків, але й соку ІІ сатурації в процесі його згущення та сиропу. Запропоновано спосіб безпосереднього очищення сиропу фільтроперлітом, який дає кращі результати в порівнянні з іншими способами використання цього реагенту.