Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
1286 результатів
Результати пошуку
Документ After-COVID development of services in the framework of sustainable development(2021) Zharova, Liubov; Raksha, Natalia; Spitsyna, Anhelina; Karolop, Olena; Mirzodaeva, TetianaЕпідемія COVID-19 сильно вдарила по світовій економіці, не залишивши жодної галузі без наслідків. Індустрія подорожей і туризму найбільше постраждали від часткових і повних карантин у всьому світі. Вихід із рецесії та відновлення сектору мають відбуватися у форматі нової нормальності. У рамках цього дослідження було стверджено, що ще однією основою для розвитку туризму та гостинності є сталий розвиток. Обґрунтовується необхідність переосмислення галузі в напрямку стійкості у зв’язку із збереженням природи, переоцінкою соціокультурного середовища, перевагами активної участі в економіці та місцевому розвитку. Наголошується на необхідності вирішення першочергового – переосмислення чи швидкого одужання. Підкреслив, що сталий туризм повинен мати позитивний вплив, покращуючи рівень життя місцевих громад. Найголовніше – зайнятість місцевих у туристичному бізнесі. Забезпечення їхньої фінансової безпеки є важливим, особливо в такі періоди, як зменшення кількості туристів через пандемію. Сталий туризм є фінансово вигідним і вигідним для зацікавлених сторін.Документ Financial and legal regulation of blockchane technology: status and prospects of cryptovolute use(2021) Tipanov, Vladyslav; Drachov, Oleksii; Tkalenko, Svitlana; Mirzodaeva, Tetiana; Syerova, LyidmilaРозглянуто сутність криптовалют та запропоновано визначення їх правового статусу. Вивчено досвід деяких юрисдикцій щодо можливостей і загроз використання та регулювання криптовалют. Автори проаналізували ринок криптовалют. Фактори, що призвели до широкого використання криптовалюти, включають фінансову нестабільність, значні валютні коливання, обмеження потоків капіталу та інфляцію валюти в країні. Розглянуто проблему захисту інформації з використанням технології блокчейн, яка вирішується поєднанням блокового проектування та криптографічного захисту.Документ Теоретична архітектоніка податкового комплаєнсу платника податків(2023) Бойко, Світлана Василівна; Дем'яненко, Тетяна Євгеніївна; Корнієнко, Марія ВалентинівнаРеформування податкового адміністрування в Україні відбувається з впровадженням застосування ризик-орієнтованого підходу та присвоєння статусу ризиковості окремим платникам податків. Платники податків отримують від уряду прозорі та зрозумілі критерії ризиковості тадлямінімізації податкових ризиків мають впроваджувати прогресивні практики податкового комплаєнсу.Метою статті є дослідження теоретичних основ податкового комплаєнсу платника податків (суб’єкта господарювання) на основі узагальнення наукового доробку вітчизняної та світової наукової думки.На основі узагальнення теоретичних підходів до визначення поняття «податковий комплаєнс» визначено його основні характеристики. Під податковим комплаєнсом запропоновано розуміти систему заходів платника податків з дотримання чинного податкового законодавства та положень внутрішньої податкової політики, що реалізується через внутрішній контроль за нарахуванням, сплатою та декларуванням податків і податковими ризиками платника податків, в тому числі його податковим статусом і податковою історієюДокумент Екологічна сертифікація як чинник підвищення конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу(2022) Свідло, Карина Володимирівна; Мамченко, Людмила Євгенівна; Соколенко, Анна СергіївнаУ статті розглянуто перспективи екологізації готельного бізнесу на прикладі готелю «Харків Палац» 5 зірок. Надано комплексну оцінку переваг, які отримують підприємства готельного господарства у всьому світі внаслідок проведення екологічної сертифікації.Документ Технологія комбінованих фаршевих виробів із м’яса птиці оздоровчого призначення(2021) Свідло, Карина Володимирівна; Пересічна, Світлана Михалівна; Мамченко, Людмила ЄвгенівнаУ статті досліджуються актуальні проблеми розроблення технологій харчової продукції оздоровчого призначення. Мета статті – наукове обґрунтування та розроблення технології м’ясних фаршевих виробів із м’яса птиці з додаванням лляного борошна, овочевих пюре, концентрату сироваткового білку, отриманого шляхом ультрафільтрації, та дослідження їхньої якості.Документ Упаковка з використанням модифікованої атмосфери(2024) Кулик, Наталія Вікторівна; Пригодій, Денис ВіталійовичЗабезпечення населення продуктами харчування в достатній кількості, необхідного рівня якості, споживчої цінності та безпеки є питанням номер один як для урядів країн у всьому світі, так і для кожного з нас. Для гарантування безпеки харчових продуктів для споживача недостатньо виробляти продукти високої якості, треба гарантувати їх належне зберігання впродовж певного терміну, тож роль упаковки у цьому процесі важко переоцінити. Пакування з використанням МАР дає змогу забезпечити зберігання якісних і смакових властивостей харчових продуктів, їх колір та аромат, запобігти їх передчасному псуванню й подовжити термін придатності. Як МАР найчастіше використовують CO2, N2 і O2 у різних співвідношеннях залежно від продукту. Тривають дослідження щодо використання монооксиду вуглецю та інертних газів. Основні обмеження використання пакування з МАР пов’язані з високою вартістю газів, пакувальних матеріалів і пакувальних машин, а також вартістю аналізу, який проводиться для розрахунку оптимального складу газової суміші для певного харчового продукту. Providing the population with food in sufficient quantity, at the required level of quality, consumer value and safety is the number one issue for governments around the world, as well as for each of us. To guarantee the safety of food products for the consumer, it is not enough to produce high-quality products, it is necessary to ensure their proper storage for a certain period, so the role of packaging in this process is difficult to overestimate. Packaging using MAP makes it possible to ensure the preservation of the quality and taste properties of food products, their color and aroma, and to prevent their premature spoilage and extend the shelf life. CO2, N2 and O2 in various proportions are most often used as MAP wear depending on the product. Research into the use of carbon monoxide and inert gases is ongoing. The main limitations of the use of MAP packaging are related to the high cost of gases, packaging materials and packaging machines, as well as the cost of analysis, which is carried out to calculate the optimal composition of the gas mixture for a certain food product.Документ Обґрунтування параметрів процесу фільтрування при освітленні напою типу «Комбуча»(2024) Удодов, Сергій Олександрович; Савчук, Роман Олександрович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Чепелюк, Олександр МиколайовичДля дослідження освітлення ферментованого напою типу «Комбуча» використані методи фізичного (виробничий експеримент) і обчислювального моделювання в пакеті Solid Works, додаток Flow Simulation. Тривалість процесу фільтрування і якість освітленого напою суттєво залежать від розміру пор фільтраційного кар¬тону і температури напою. При використанні фільтра Colombo 18 рекомендовані значення пор становлять 10 мкм. За цих умов не змінюється якість напою, збе¬рі¬гається його товарний вигляд і подовжується термін зберігання. Найбільш ефек¬тивно процес фільтрування відбувається протягом 60...90 хв, при цьому отри¬му¬ють 500...600 л відфільтрованого напою.Документ Упаковка з гнучких пакувальних матеріалів (стан та тенденції розвитку)(2021) Кулик, Наталія ВікторівнаНаведено актуальні дані аналізу ринку гнучких пакувальних матеріалів. Розглянуто основні тенденції розвитку упаковки з ГПМ: індивідуалізація та зручність; оптимізація (дизайн) матеріалів та процесів; турбота про здоров'я людини та безпеки харчових продуктів; упаковка в умовах пандемії та після COVID-19; електронна комерція та безконтактна доставка, екологічні аспекти. Наведено приклади сучасної упаковки з ГПМ, розробленої з урахуванням вимог економіки замкнутого циклу.Документ Актуальні вимоги до упаковки в часи COVID-19(2022) Кулик, Наталія ВікторівнаРозглянуто наслідки впливу COVID-19 на різні сфери життя українців, перш за все на економічні показники, моделі придбання та споживання продуктів і напоїв в умовах соціального дистанціювання. У статті проаналізовано, як упаковка відреагувала на ці зміни, а також вимоги, які висувають реалії сьогодення до упаковки. Зазначено, що оптимальна упаковка дозволяє зменшити витрати в скрутні економічні часи та забезпечити ефективну безконтактну доставку в умовах переходу до електронної комерції за рахунок оновлення та вдосконалення механічних характеристик, покращення та адаптування дизайну. Наведено приклади інноваційних рішень у пакуванні, які сприяють надійності зберігання та доставки пакованих продуктів, а також лояльності клієнтів та збільшенню продажів.Документ Фізико-механічні властивості стретч-плівок з використанням вторинної сировини(2022) Кулик, Наталія Вікторівна; Аліпатова, Марія РусланівнаСтаття базується на розробці стрейч-плівки для обгортання піддонів, що містить 50% матеріалів вторинної переробки (PCR) на основі полімеру розроблений компанією Dow Chemical. У цьому дослідженні різні зразки каст та видувних стрейч-плівок були виготовлені на лініях коекструзії у центрі розробок та інновацій Tarragona Pack Studios. PCR впроваджували у 3 та 4 шари 5-шарової стрейч плівки. Основні механічні властивості були протестовані із високою продуктивністю. Однак властивість, така як сила утримування може бути покращена. Після цього дослідження було доведено, що для покращення деяких властивостей можна використовувати різні матеріали у 2 шар залежно від потреб клієнта. Також відомо, що матеріали з низьким індексом розплаву мають хороші властивості щодо стійкості до проколів.