Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Управління біологічними середовищами
    (2013) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романов, Микола Сергійович
    У статті описано дослідження впливу електромагнітних хвиль на активацію ферментів ячмінного та пшеничного солоду, пивних дріжджів, на процеси затирання зернопродуктів, освітлення сусла, а також на стійкість готового пива. Проведено детальний аналіз вибраних у процесі досліджень фізичних факторів електромагнітного опромінювання та рекомендоване оптимальне для пивоваріння використання постійного магнітного поля, рентгенівського опромінювання при довжині хвилі λ = 1,542•10-10м, ультрафіолетового випромінювання за допомогою азотного газового лазера при довжині хвилі λ = 3,378•10-7м. Підібрано оптимальні режими електромагнітних коливань для кожного з розглянутих об’єктів (солоду, дріжджів, ферментних препаратів). Дослідження сприятимуть підвищенню екстрактивності та повноті оцукрення заторів, а це, у свою чергу, забезпечить повноту смаку і стійкість пива. The article describes the study of the influence of electromagnetic waves onactivation of enzymes of barley and wheat malt, brewer's yeast, on thegrouting processes grain products, clarification of the wort, as well asstability of the finished beer. It is a detailed analysis of the selected processStudies of physical factors of electromagnetic radiation and recommendedmended for optimal use of permanent magnetic brewingfield, X-ray radiation at a wavelength λ = 1,542 • 10-10m, ultra-rafioletovogo radiation using nitrogen gas laser at lengthwavelength λ = 3,378 • 10-7 M. Optimal electromagnetic modesvibrations for each of the objects under consideration (malt, yeastments, enzymes). The research will contribute to increasedsheniyu extract content and completeness Saccharified congestion, which, in itsturn, will ensure the completeness of taste and stability of beer.
  • Ескіз
    Документ
    GSM 900 MHz cellular phone radiation can either stimulate or depress early embryogenesis of Japanese quail depending on the duration of exposure
    (2013) Tsybulin, Alexander; Sidorik, Evgeniy; Brieieva, Olga; Buchynska, Lubov; Kyrylenko, Sergey; Henschel, Denis; Yakymenko, Igor
    In embryos irradiated during 38 hr, the number of pairs of somitesincreased; while otherwise, in embryos irradiated during 158 hr this number decreased.The lower duration of exposure led to a significant decrease in a level of DNAstrand breaks; while on the contrary, the higher duration of exposure resulted in a significant increase of DNA damages as compared to controls.Ембріони, опромінені упродовж 38 год, мали підвищені кількість сомітів, в той час як ембріони, опромінені 158 год, були достовірно пригнічені. Менша доза опромінення зменшувала рівень ушкодження ДНК у ембріональних клітинах, тоді як більша доза достовірно збільшувала ушкодження ДНК.
  • Ескіз
    Документ
    GSM 900 MHz microwave radiation affects embryo development of Japanese quails
    (2012) Tsybulin, Alexander; Sidorik, Evgeniy; Kyrylenko, Sergey; Henschel, Denis; Yakymenko, Igor
    The irradiation led to a significant increase in numbers of differentiated somites in 38-hour exposed embryos and to a significant increase in total survival of embryos from exposed eggs after 14 days exposure. A level of thiobarbituric acid (TBA) reactive substances was significantly higher in brains and livers of hatchlings fromexposed embryos.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу електромагнітних опромінень радіочастотного діапазону хвиль на активацію дріжджової культури
    (2010) Романова, Зоряна Миколаївна; Кобець, І. В.
    Аналітично та експериментально обґрунтована можливість застосування електромагнітного випромінювання радіочастотного діапазону для активації дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Досліджено вплив електромагнітних опромінень на активність дріжджової культури Saccharomyces cerevisiae Встановлено, що опромінення дріжджів високочастотними та низькочастотними хвилями дозволяє збільшити їх активність.