Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка та дослідження кисломолочного продукту функціонального призначення(2011) Дамянова, Станка Тодорова; Тодорова, С. С.; Іванова, Н. В.; Ганева, Є. Р.; Стефанова, Р. Л.Розроблено кисломолочний продукт функціонального призначення шляхом додавання насіння кунжуту, льону, вівсяних пластівців і бджолиного меду. Досліджено вплив добавок на динаміку кислотоутворення, синерезис- органолептичні показники і розвиток молочнокислих бактерій. Добавки роблять продукт корисним для здоров’я.Yoghourt product have been developed possessing qualities of functional food by adding sesame seeds, flax seeds, oat flakes and honey. The influence of additives on the dynamics acid formation, the syneresis, organoleptic indices and development of lactic acid bacteria is investigated. Additives make the yoghourt product wholesome and healthful foodДокумент Використання харчових добавок на основі моркви у харчовій промисловості(2016) Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаЗапропонована комплексна ресурсозберігаюча технологія переробка моркви з отриманням двох базових каротиновмісних продуктів — сухого та рідкого. Такі добавки можна використовувати для вітамінізації м'ясних та рибних страв, ковбасних виробів, фаршів та паштетів, істотно розширити асортимент функціональних продуктів. Їх можна використовувати для корегування харчової цінності харчових продуктів та надавати їм функціональних властивостей. The proposed integrated resource recycling technology carrots to obtain two base products that contain carotene - dry and liquid. Such additives can be used for fortification meat and fish dishes, sausages, minced meat and pate significantly expand the range of functional produktiv.Yih can be used to adjust the nutritional value of food and provide them with functional properties.Документ Новая ресурсосберегающая переработка моркови(2012) Бандуренко, Галина Михайловна; Левковская (Музыка), Татьяна НиколаевнаРазработана комплексная малоотходная ресурсосберегающая технология переработки моркови, которая дает возможность получать новые виды полифункциональных обогащающих добавок в виде морковного порошка и концентрированного морковного сока. Developed a complex low-waste resource saving technology of recycling carrots, which enables to obtain new kinds of multifunctional additives in the form of carrot powder and concentrated carrot juice.Документ ДСТУ на мясные изделия и консервы методологически требуют доработки(2007) Пасечный, Василий НиколаевичВ статье представлены необходимость доработки нормативных документов, которыми руководствуются при производстве мясопродуктов. Также описаны необходимость научного подхода к разработке стандартов, используемых для изготовления продукции из отечественного сырья. This article presents the need for revision of normative documents governing the production of meat products. It also explains the need for a scientific approach to the development of standards used for the manufacture of products from domestic raw materials.Документ Влияние медьсодержащих добавок к смазкам на формирование поверхностных структур при трении(1991) Караулов, А. К.; Носовский, Олег Игоревич; Мельник, Зиновий Петрович; Ищук, Юрий Лукич; Лукинюк, М. Ю.В работе исследованы формирования поверхностных структур при трении в смазках с добавками медьсодержащих соединений. Изучение строения поверхностей трения проводили на ОЖЕ-спектрометре. Установлено, что в порядке увеличения противозадирной эффективности исследуемые соединения можно разместить в ряд: соли органических кислот и комплексные соединения, порошки меди и ее оксиды, соли неорганических кислот. Введение органических соединений меди в большей степени по сравнению с неорганическими добавками, способствуют обагощению поверхностных слоев хромом. We have studied the formation of surface structures for friction in lubricants with additives of copper-containing compounds. Study of the structure was carried out on the friction surfaces Auger spectrometer. Found that in order of increasing effectiveness with anti test compounds can be placed in series: organic acid salts and complex compounds of copper powders and their oxides, salts of inorganic acids. Introduction of organic copper compounds to a greater degree compared to inorganic additives contribute obagoscheniyu surface chromium layer.Документ Використання поліпшуючих добавок у макаронному виробництві(2003) Юрчак, Віра Гаврилівна; Корж, Тамара Володимирівна; Волощук, Галина ІванівнаДосліджено вплив розчинів структуроутворюючих добавок желатину, карбюлози, метилцелюлози на клейковину макаронного тіста. The influence of gelatin, carbulosa, methyl pulp structure-forming additives solution on pasta dough gluten was examined.Документ Методологічні підходи до розроблення раціональних технологій комбінованих кондитерських виробів, що формуються методом ко-екструзії(2006) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Оболкіна, Віра ІллівнаЗапропоновано методологічний підхід до розроблення раціональних технологій комбінованих кондитерських виробів (печива та пряників з різноманітними начинками, цукерок із комбінованими корпусами), що формуються методом ко-екструзії.