Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Rationale of fruit and berry raw materials choice to increase the confectionery nutritional value(2021) Bashta (Sheremet), Alla; Ivchuk, Nadiya; Stetsenko, Natalia; Bashta, OleksandrThe results showed the suitability of fruit and berry raw materials, including non-traditional wild, involving in the manufacturing of health products. Результати показали доцільність залучення при виробництві продукції оздоровчого спрямування плодово-ягідної сировини в тому числі і нетрадиційної дикорослої.Документ Використання ягід чорної смородини для виробництва порошкоподібних дієтичних добавок(2022) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаУ статті на основі численних експериментальних даних вивчено біохімічний склад різних сортів ягід чорної смородини як сировини для виробництва дієтичних добавок, які доцільно застосовувати як поліфункціональні збагачувачі різних харчових середовищ; показано, що дієтичні добавки з ягід чорної смородини здатні справляти комплексний (у тому числі адаптогенний) вплив на окремі органи і системи, корегувати імунологічні механізми, психологічний та фізіологічний статус усього організму. Зроблено висновок, що людина сучасного урбанізованого суспільства при традиційному харчуванні позбавлена багатьох цінних біокомпонентів, що призводить до виникнення і розвитку різноманітних аліментарних захворювань. Пошук альтернативних шляхів вирішення цієї важливої проблеми показує необхідність розроблення широкого спектру дієтичних добавок із природної сировини. The authors of the article, having based on numerous experimental data, studied the biochemical compound of various black currant sorts as the raw materials for production of dietetic supplement to use as polyfunctional fortifiers for different food bases. There was also shown that black-currant dietetic supplements are capable of making the complex (adaptogenous as well) influence on separate organs and systems, correction of immunological mechanisms and the psychological and physiological statuses of the body as a whole. All the noticed forced the authors to conclude that the human of today’s urbanized society, upon keeping up to traditional diets, appears to be deprived of many precious biocomponents, which, in turn, leads to emergence and development of alimentary based ailments. The search for alternative ways to solve this problem explains the necessity to elaborate the wide range of dietetic supplements from natural raw materials.Документ Оцінка якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини(2015) Науменко, Ксенія Андріївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Петруша, Оксана Олександрівна; Федоренко, Ольга ВалеріївнаВ статті наведено результати визначення органолептичних, фізико-хімічних показників якості та показників безпечності водно-спиртових екстрактів гілочок чорної смородини та горобини звичайної. Визначено вміст фенольних і ароматичних речовин в отриманих екстрактах та встановлено їх безпечність за вмістом токсичних елементів. Обґрунтовано перспективи використання екстрактів у технологіях харчових продуктів. The results of determination of organoleptic, physicochemical indicators of quality and safety indices of water-alcohol extracts of black currant and ashberry are given in the article. The content of phenolic and aromatic substances in the extracts obtained is determined and their safety in terms of the content of toxic elements is established. The prospects for the use of extracts in food technology have been grounded.Документ The influence of berry puree on microbiological indicators of cheese product during the storage(2016) Grek, Olena; Pshenychna, Tetyana O.; Krasulya, Olena; Pakhomova, Yuliia; Ivashchenko, CatherineThe effect of frozen milled currant and homogenized and sterilized puree on cheese product bacterial flora was examined. The safety and compliance to the regulatory requirements of received samples are proven. Досліджено вплив замороженої смородини смородини та гомогенізованого та стерилізованого пюре на бактеріальну флору виробу сиру. Доведено безпеку та відповідність нормативним вимогам отриманих зразків.Документ Стан води у вершковому маслі з добавкою кріопорошку бруньок чорної смородини(1998) Рашевська, Тамара ОлексіївнаДобавка кріопорошку бруньок чорної смородини впливає на стан води в структурі вершкового масла, підвищує кількість адсорбційно зв'язаної вологи. Additive of blackcurrant buds cryopowder affects on the water in structure of butter, increases the number of bound moisture adsorption.