Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
16 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Екологізація підприємств готельно-ресторанного бізнесу: світовий і вітчизняний досвід(2024) Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса Олександрівна; Пушка, Ольга Сергіївна; Шаран, Андрій Васильович; Бондар, Наталія ПетрівнаДіяльність підприємства сфери гостинності завдають значного впливу на навколишнє середовище, використовуючи енергію, воду, продукти харчування та генеруючи чимало відходів. При цьому зростає гостра необхідність мінімізувати цей вплив, що викликає необхідність впровадження світових екологічних практик у вітчизняних підприємствах гостинності. Найпоширенішими методами збереження природнього середовища є заощадження водних ресурсів та електроенергії, використання еко-матеріалів, компостування, енергетичне спалювання та відновлення біомаси.Документ Основні забруднювачі продовольчої сировини та якість харчових продуктів(2021) Матиящук, Олена ВолодимирівнаПитання безпеки життєдіяльності мають формувати у майбутніх спеціалістів вміння застосовувати знання, як до подальшого вивчення в інших дисциплінах проблем захисту людини від небезпек, так і на забезпечення індивідуального і колективного захисту в побуті й на виробництві. В роботі розглядаються основні забруднювачі продуктів харчування і продовольчої сировини; основні шляхи їх надходження; їх дія на організм людини.Документ Особливості розвитку земельних відносин в умовах концентрації землекористувань(2024) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПроаналізовано діяльність холдингів у сільському господарстві. Досліджено вплив інтегрованих структур на екологію регіону та запропоновано шляхи оптимізації структури виробництва для зменшення антропогенного навантаження на навколишнє середовищеДокумент Зовнішньоекономічна діяльність підприємств Житомирської області та удосконалення обліку валютних коштів(2000) Суліменко, Лариса Антонівна; Данкевич, Андрій ЄвгеновичУ статті дається аналіз зовнішньоекономічної діяльності підприємств Житомирської області Піднімаються питання про шляхи удосконалення обліку валютних операційДокумент Нові виклики перед харчовою промисловістю України в стратегії поліпшення національного здоров’я(2019) Сімахіна, Галина ОлександрівнаСучасна медицина однозначно стверджує, що здоров’я людини перебуває поза сферою впливу медицини і найбільшою мірою залежить від якості і структури харчування. Тому відповідальність за національне здоров’я покладається на харчову промисловість і її принципово нову галузь – індустрію здорового харчування. Метою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про роль харчових продуктів у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя населення України; формулювання основних завдань, які постали перед вітчизняною харчовою промисловістю відповідно до потреб створення продукції оздоровчого призначення, рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека.Документ Особливості реалізації екологічної безпеки в системі ринкових відносин(2014) Попова, Інна ВадимівнаРеалізація моделі екобезпечного розвитку відбувається лише за умов високої економічної культури та ділової активності; актуальним стає принцип екологізації підприємництва, однак, сучасні ринкові реалії України екологічну складову підприємництва фактично зводять нанівець; в Україні ще не сформувалася національна система екологічного управління в її європейській цілісності державного, громадського і корпоративного (бізнесового) екологічного менеджменту; державна система управління у галузі охорони навколишнього природного середовища до підприємництва має, на жаль, лише дотичне значення; держава фактично монополізувала екологічну відповідальність, що призвело до послаблення відповідальності конкретних природокористувачів, насамперед, суб’єктів господарювання та власників землі і основних фондів; система “природа – виробництво- екологічна культура і безпека життєдіяльності” потребує радикальної модернізації. Realization of model of екобезпечного development takes place only at the terms of high economic culture and business activity; principle of ecologization of enterprise becomes actual, however, modern market realities of Ukraine the ecological constituent of enterpriseis actually taken on it is not; in Ukraine the national system of ecological management was not yet for medin her європейській integrity of state, public and corporate (business) ecological management; statecontrolsysteminindustry of guard of natural environment to the enterprise has, unfortunately, only tangent value; the state monopolized ecological responsibility actually, thatresulted in послаблення of responsibility of certain природокористувачів, first of all, subjects of menage and proprietors of earth and capital assets; the system "nature – виробництво-ecologi calculture and safety of vital functions" needs radical modernisation.Документ Забезпечення екологічного розвитку сільського господарства України(2013) Федулова, Ірина Валентинівна; Мостенська, Тетяна ЛеонідівнаВ статті розглядається стан розвитку сільського господарства і його вплив на екологічний стан країни. Подолання екологічної кризи, зменшення техногенного навантаження на навколишнє середовище, припинення прогресуючих забруднення, деградації та виснаження ресурсів потребують розробки і практичної реалізації широкомасштабних заходів, спрямованих на екологічно безпечну інтенсифікацію та організацію виробництва в національному агропромисловому комплексі.Документ Підвищення енергетичної, екологічної та економічної ефективності цукрового виробництва: найкращі доступні технології(2014) Василенко, Тетяна Петрівна; Василенко, Сергій Михайлович; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВажливим напрямом підвищення енергетичної та економічної ефективності цукрового виробництва з одночасним зменшенням його техногенного впливу на довкілля може стати застосування інноваційних найкращих доступних технологій. Під час реконструкції цукрових заводів основним методом енергоекономічного менеджменту є принцип найкращих доступних технологій енергоефективного проектування.Документ Економіко–екологічний підхід як сучасна парадигма дослідження проблем виробництва харчових продуктів(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ даному розділі монографії:розглянуто методики та підходи для розвязання проблем якості харчування населення;розкрито особливості звязку економіка-екологія; описано наявні міжнародні нормативні документи та ряд наявних сертифікуючих міжнародних організацій.Документ Метанове бродіння стічних вод(1992) Воронцов, Олександр Олександрович; Левітіна, Наталія Володимирівна; Максименко, Олена ВасилівнаОдним із самих надійних способів очищення і знезараження тваринницьких стоків від яєць гельмінтів, патогенної мікрофлори і насіння бур'янів є термофільні метанове зброджування. Цей процес як попередня біохімічна обробка досить поширений за кордоном. One of the most reliable methods of cleaning and disinfection of livestock waste of helminth eggs, pathogenic organisms and weed seeds is a thermophilic methane fermentation. This process is like the previous biochemical treatment is quite common abroad.