Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення способу виробництва квасу з антиоксидантними властивостями(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гладишева, Олександра ОлександрівнаВ статті розглянуто актуальність створення харчових продуктів та напоїв з антиоксидантними властивостями. Обґрунтовано вибір квасу як харчової основи для збагачення антиоксидантами. Наведено характеристику складу та властивостей сиропу обліпихи та дигідрокверцетину як джерел функціональних інгредієнтів. Представлена характеристика способу виробництва та показників якості квасу антиоксидантного призначення. The article discusses the relevance of creating food and beverages with antioxidant properties. The choice of kvass as a food base for enrichment with antioxidants is substantiated. The characteristics of the composition and properties of sea buckthorn syrup and dihydroquercetin as sources of functional ingredients are presented. The characteristic of the production method and quality indicators of antioxidant kvass destination is presented.Документ Удосконалення способу виробництва кисломолочного напою, призначеного для усунення йододефіциту(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Уромова, Катерина ЄвгенівнаВ роботі наведено аналіз розповсюдження дефіциту йоду в харчуванні населення України. Обґрунтовано доцільність використання йодказеїну як функціонального інгредієнту для створення кисломолочного напою оздоровчої дії. Встановлено оптимальне дозування збагачувача та його вплив на фізико-хімічні властивості напою. Розроблено спосіб виробництва кисломолочного напою, призначеного для подолання йододефіциту в харчуванні населення України. The paper presents an analysis of the distribution of iodine deficiency in the diet of Ukrainian population. The expediency of use of iodocasein as a functional ingredient for the creation of a sour milk drink of health appointment has been substantiated. The optimum dosage of the enrichment agent and its influence on the physical and chemical properties of the sour milk drink are established. A method of producing a sour milk product intended to overcome iodine deficiency in the diet of the Ukrainian population has been developed.