Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Limitation of dynamic power parameters in transitional processes
    (2020) Sokolenko, Anatoly; Shevchenko, Oleksandr; Stepanets, Oleg; Romanchenko, Natalia; Shevchenko, Anastasiia
    The article is devoted to the analysis of the prospects of the complex use of the accumulated potential energy on the example of a mechanism for lifting, horizontal movement and loading of cargoes, for example, in transport container with limitation of dynamic loads. On the basis of the analysis of the peculiarities of the shock loads in two-mass systems, the possibility of using the rigidity of the springy pendant as a variable factor to achieve the given relations between static and dynamic loads during their course in the gravitational field was determined.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання руху вантажів у транспортних операціях
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович; Коваль, Ольга Андріївна
    Під час транспортування харчових продуктів, упаковки, тари до робочих органів технологічного обладнання необхідно забезпечувати всі умови, за яких вантаж залишиться неушкодженим, недеформованим, швидко і точно з мінімальними втратами енергії потрапить у пристрій для захоплювання або фіксації. У процесах різання або подрібнення за умови вільного руху продукту до робочих органів, необхідно забезпечити режими різання, а також запас кінетичної енергії для проходження продуктом зони різання. У сучасних технологічних потокових лініях вантаж переміщується, здебільшого, по горизонтальній та похилій поверхнях. Рух може надаватись привідним пристроєм через кривошипно-шатунний механізм, пружинний та інші механізми. Рушійна сила в кожному випадку змінюється за різними законами: може залишатись постійною, змінюватись за лінійними (зменшуватись або збільшуватись з часом) або більш складними нелінійними законами. Рушійна сила має забезпечити цілісність вантажу та переміщення його на потрібну відстань з певною швидкістю.Дані про режими руху вантажу дають можливість визначити роботу, яка витрачається на виконання операції переміщення, і необхідну потужність обладнання. Це дає змогу обрати оптимальні енергетичні характеристики приводного механізму, забезпечити на етапі проектування міцність деталей і вузлів обладнання, його мінімальну металоємність при дотриманні умов міцності і зносостійкості. The authors present the results of modeling the motion of load on the working surfaces of the process equipment, was conducted for purpose of minimization of charges of energy on moving, diminishing of negative action to the product by the analysis of mechanism of motion of loads on different surfaces at action of permanent and variable motive force in different technological processes, including packing. The authors analyze the mathematical models derived from second order differential equations. Energy characteristics of movement in the article are defined as depending on the nature and duration of the driving force. Modelling results enable to choose a moving mechanism, provide such modes of motion, at which a load will not be damaged, and a process will take place with the minimum charges of energy.
  • Ескіз
    Документ
    Кінематика і динаміка створення збільшених вантажних одиниць
    (2009) Павлов, Сергій Олексійович; Соколенко, Анатолій Іванович
    Виконано аналіз особливостей скріплення пакет-піддонів розтягуваною плівкою. The analysis is conducted of features of clamping of package-pallets by protractile tape.
  • Ескіз
    Документ
    Скласти оптимальний кількісний баланс помелу зерна – значить зорієнтуватися на ефективну роботу розмелювального відділення
    (2009) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Борець, А. О.; Харченко, Євген Іванович
    В статті наведено методику розрахунку кількісного балансу сортового помелу зерна пшениці та жита в борошно. In clause the design procedure of quantitative balance of a high-quality grinding of wheat and a rye in a flour is resulted.