Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення методу визначення функціональних харчових інгредієнтів муропептидного походження у бактеріальнихдезінтегратах(2019) Капустян, Антоніна Іванівна; Черно, Наталія Кирилівна; Пукас, А. С.У статті обґрунтовано доцільність розроблення достовірного та простого в реалізації методу визначення муропептидів у складі бактеріальних дезінтегратів при отриманні імунотропних функціональних харчових інгредієнтів. Зазначено, що існуючі методи ідентифікації муропептидів, зокрема визначення залишків мурамової кислоти, пептидних зв ’язків у їхньому складі, використання хроматографічних методів, мають певні недоліки. Запропоновано метод, згідно з яким якісний і кількісний вміст муропептидів можна визначити за допомогою реакції їхньої вуглеводної складової (залишки глюкози у складі мурамової кислоти та N-ацетилглюкозаміну) з реактивом Антрона. При цьому необхідною умовою є позбавлення бактеріального дезінтеграту від вуглеводів, кислот, солей тощо за допомогою іонообмінної хроматографії з катіонітом КУ-2. The expediency of developing a reliable and easy-toimplement method for determining muropeptides in bacterial disintegrates in obtaining immunotropic functional food ingredients have been substantiated. It has been noted that the existing methods of muropeptides identification, namely, the determination of muramic acid residues, peptide bonds in their composition, the use of chromatographic methods, have certain disadvantages. A method according to which the qualitative and quantitative content of muropeptides can be determined by the reaction of their carbohydrate component (glucose residues in the form of muramic acid and N-acetylglucosamine) with an Anthrone reagent has been proposed. In this case, a prerequisite is the removal of bacterial disintegrate from carbohydrates, acids, salts, etc. using ion exchange chromatography with KU-2 cation exchanger.Документ Дослідження фракційного складу білків насіння амаранту(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Грюнвальд, Наталія ВладиславівнаНаведено класифікацію простих білків зернових культур, принцип методу визначення білкових фракцій та результати досліджень фракційного складу білку насіння амаранту. Показано порівняльну характеристику фракційного складу білку насіння амаранту, пшеничного та житнього борошна. Classification of simple corn proteins, the principle of the method for determination of protein fractions and the results of research of the protein fraction composition of amaranth seeds have been considered. Comparative characterization of the protein fraction of amaranth seeds, wheat and rye flour has been shown.