Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Vibrating moistening of wheat grain(2023) Chornyi, Valentyn; Kharchenko, YevgenThe article experimentally established the influence of amplitude, frequency and duration of processing on the efficiency of vibratory wetting of wheat. With increasing amplitude and frequency of oscillations, as well as the duration of processing, the increase in moisture in the grain increases nonlinearly. With oscillation amplitudes of 10 and 20 mm and constant frequency of 10 Hz and processing duration of 8 min., Wheat grain increased moisture by 2.1%. Processing time more than 8 min. does not increase the moisture content of wheat. The largest increase in moisture in wheat was observed at an oscillation frequency of 12 Hz and an amplitude of 20 mm and a treatment duration of 5 min. Increasing the oscillation frequency more than 12 Hz did not lead to an increase in wheat moisture. It was found that the load does not affect the efficiency of moistening wheat grain. В статті встановлено вплив амплітуди, частоти і тривалості обробки на ефективність вібраційного зволожування пшениці. Зі збільшенням амплітуди і частоти коливань, а також тривалості обробки, вологість пшениці нелінійно збільшується. При амплітудах коливань 10 і 20 мм і постійною частотою 10 Гц і тривалості обробки 8 хв., зерно пшениці збільшило вологість на 2,1 %. Тривалість обробки більше 8 хв. не збільшує вологість пшениці. Найбільша вологість пшениці спостерігалась при частоті коливань 12 Гц, амплітуді 20 мм і тривалості обробки 5 хв. Збільшення частоти коливань більше 12 Гц не приводило до збільшення вологості пшениці. Встановлено, що навантаження не впливає на ефективність зволоження зерна пшениці.Документ Оцінка впливу режимів різання на вібрацію розточувального різця і точність оброблюваних отворів на верстатах з ЧПК(2020) Бойко, Юрій Іванович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Яновський, Валерій АнатолійовичНа точність механічної обробки отворів суттєво впливають такі фактори, як вібрації, що неминуче виникають у процесі виготовлення деталей у технологічній оброблювальній системі (ТОС). Серед них вібрація різального інструменту є найбільш негативним явищем, оскільки вона впливає на точність і шорсткість оброблених поверхонь, працездатність верстата та термін служби цього інструменту. Консольне закріплення різального інструменту під час розточування отворів зменшує жорсткість ТОС, що призводить до зниження їх точності. На сьогодні відсутні системні дослідження впливу вібраційної жорсткості консольного закріплення інструментів на точність одержаних отворів. Тому дослідження впливу вібрацій розточувального різця на точність обробки отворів на верстатах з числовим програмним керуванням (ЧПК) набуває важливого практичного значення. Під час обробки деталей на сучасних металорізальних верстатах з ЧПК їх працездатність можна визначити за показниками потенціометра, що дозволяє аналізувати ефективність процесу різання, його стабільність, амплітуду та величину вібрацій інструмента. У статті на прикладі розроблення технологічного маршруту механічної обробки деталі ‒ штифта плаваючого, що призначений для забезпечення центрування напрямних у корпусі пресформи, з використанням CAD-CAM системи «Inventor 3D» та програми «Siemens NX» – проаналізовано вплив вібрацій різального інструменту, що виникають у ТОС в процесі обробки, на точність розточування отворів.Документ Дослідження впливу режимів сушіння вібраційної вакуумної сушарки на колориметричні показники рослинної сировини(2017) Маяк, Ольга Анатоліївна; Сардаров, Азіз МурадовичУ статті досліджено процес сушіння плодоовочевих вичавок в умовах вібрації під вакуумом. Розглянуто способи виробництва концентрованих продуктів з плодоовочевої сировини та конструкція вібраційної вакуумної сушарки (ВВС) для сушіння плодоовочевих вичавок, що використовуються у процесі виробництва роздільних концентратів. Низькочастотна обробка дисперсного матеріалу приводить його в коливальний рух, при цьому значно послаблюються сили взаємодії між частинками: зменшується тертя і знижується вплив сил адгезійного зчеплення. Залежно від параметрів вібрації і природи матеріалу вібраційна обробка може сприяти ущільненню частинок, тобто зменшенню пористості матеріалу. Розглянуто конструкції вібраційної вакуумної сушарки для сушіння рослинної сировини. Розрахований реологічний критерій Рейнольдса, аналіз якого дав змогу визначити раціональні режими віброобробки вичавок. Досліджено вплив параметрів сушіння на колориметричні показники вичавок з рослинної сировини. Експерименти показали, що застосування вібрації скорочує тривалість процесу сушіння, а також сприяє підвищенню якості готового продукту. The process of drying of fruit and vegetable excrements under conditions of vibration under vacuum was studied. The methods of production of concentrated products from fruit and vegetable raw materials and the design of a vibration vacuum dryer (VVD) for drying of fruit and vegetable shafts used in the process of production of separate concentrates are considered. Low-frequency machining of disperse material leads to it in oscillatory motion, while significantly weakening the forces of interaction between particles: decreases friction and decreases the effect of adhesion forces. Depending on the vibration parameters and the material nature of the material, vibratory treatment can contribute to the compaction of particles, that is, to reduce the porosity of the material. The designs of a vibration vacuum dryer for drying of plant material are considered. The rheological criterion of Reynolds is calculated, analysis of which allowed to determine rational regimes of vibration processing of squeezes. The influence of drying parameters on the colorimetric indices of shoots from plant raw materials was investigated. Experiments have shown that the use of vibration reduces the duration of the drying process, as well as improves the quality of the finished product.Документ Rationale mode operating of mechanism for compacting bulk products in carton box in automatic packaging machines(2015) Derenivska, Anastasiia; Gavva, Oleksandr M.; Kryvoplias-Volodina, LiudmylaIn packaging machines, when bulk products were dosing into the carton box, negative phenomenon which was caused by the rheological properties of bulk food products is the formation of products hill. For hermetically closing carton box must be destructed hill of granular products by method of compacting. У пакувальних машинах, при дозуванні сипкої продукції в картонну пачку, негативним явищем, викликаним реологічними властиивостями дозованої продукції, є утворення гірки. Для герметичного формоутворення кришки чотирьохклапанної картонної пачки необхідно усунути гірку сипкої продукції за допомогою методу ущільнення.Документ Класифікація екстракційної апаратури періодичної дії з коливальним ефектом робочого середовища(2015) Деканський, Вадим Євгенійович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія ВікторівнаВикладено результати аналізу та систематизації класифікаційних ознак екстракційної апаратури періодичної дії з коливальним ефектом робочого середовища. Акцентовано увагу на технологічній спрямованості виробництва, як пріоритетному критерії вибору екстракторів періодичної дії, а також — на вирішальній ролі гідродинаміки та умов забезпечення масообміну між фазами. The results of the analysis and systematization classifications extraction equipment periodic action of vibrational effect workspace. Attention is focused on the technological orientation of production as priority selection criteria extractors periodic action, and - the crucial role of hydrodynamics and mass transfer conditions for between phases.Документ Теплоотдача вибрирующих змеевиков к сахарным растворам и утфелям(1968) Синат-Радченко, Дмитрий Евгеньевич; Попов, Владимир ДмитриевичВ результате обработки экспериментальных данных, полученных на специально созданной установке, предложено критериальное уравнение для теплоотдачи вибрирующих змеевиков разного диаметра и направления навивки к сахарным растворам и утфелям с содержанием кристаллов до 45%. выяснено влияние одновременного с вибрациями перемешивания среды. The processing of the experimental data obtained on a specially created installation proposed criterion equation for heat vibrating coils of different diameters and spiraling direction to sugar solutions and massecuite with crystal content to 45%. The effect of simultaneous mixing environment with vibrations.Документ Вибрационный просеиватель сыпучих материалов(2001) Ковалев, Александр ВладимировичДля разделения сыпучих продуктов на фракции, различающиеся величиной частичек, используют машины, рабочим органом которых служит система подвижных сит. В результате просеивания через одно сито исходный продукт делится по величине частичек на две фракции. Одна часть продукта, которая проходит через отверстия сита, называется проходом, а другая, которая остается на сите и сходит с него, - сходом. Эти машины применяют для отделения посторонних примесей от муки на хлебозаводах, кондитерских и макаронных фабриках. For the separation of bulk goods in the fractions differing size of the particles, use machines, working body which is the system of mobile screens. As a result of sifting through one sieve product is divided by the initial amount of particles into two fractions. One part of the product, which passes through the screen openings, called the passage, and the other, which remains on the screen and get away with it - the gathering. These machines are used to separate impurities from the flour to bakeries, pastry and pasta factories.Документ Інтенсифікація процесу абсорбції за допомогою коливань різного масштабного рівня(2002) Марценюк, Олександр Степанович; Копиленко, Анатолій Васильович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія АнатоліївнаДосліджено інтенсифікацію процесу абсорбції за допомогою коливань різного масштабного рівня. Запропоновано класифікаційну таблицю для орієнтовного визначення масштабних і частотних характеристик коливань в абсорбційних апаратах різних типів.Документ Коливання центрифуги, зумовлені рухом пульсатора(1998) Пушанко, Микола Миколайович; Глонь, Ольга Віталіївна; Горошко, Ганна ОлегівнаДосліджені горизонтальні коливання промислових центрифуг з пульсуючим вивантаженням осаду, зумовлені рухом пульсатора.Аналізується динаміка центрифуги під дією пульсатора з приводом необмеженої та обмеженої потужності. Отримані характеристики руху пульсатора і корпусу центрифуги можуть бути використані для оцінки стійкості руху при різних режимах роботи та розробці нових модефікацій центрифуг такого типу. Researched horizontal vibrations of industrial centrifuges with pulsating discharge of sediment caused by the movement pulsatora.Analizuyetsya spin dynamics under pulsator driven unlimited and limited capacity. These characteristics pulsator movement and body centrifuges can be used to assess the stability of motion in various modes and development of new modefikatsiy centrifuges of this type.Документ Методы вибрационной диагностики элементов конструкций с трещинами(2001) Матвеев, Владимир Владимирович; Бовсуновский, Анатолий Петрович; Токарь, И. Г.Представлены результаты аналитических, численных и экспериментальных исследований вибрационных характеристик тел с трещинами.