Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні підходи до отримання концентратів та ідентифікації антоціанів
    (2023) Михайло Васильович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Виробництво натуральних харчових пігментів продовжує зростати в усьому світі. Останнім часом спостерігається тенденція використання у виробництві харчових продуктів барвників натурального походження природних пігментів, таких як антоціани.
  • Ескіз
    Документ
    Ідентифікація антоціанів, піраноантоціанів і поліфенольних сполук в екстрактах чорноплідної горобини методом хроматомас-спектрометрії
    (2023) Мілюкін, Михайло Васильович; Подобій, Олена Валеріївна
    Антоціани універсальні природні пігменти, наявні в натуральних продуктах, особливо в тих, що мають синій, пурпуровий, фіолетовий і червоний кольори. Проведено ідентифікацію антоціанів і піраноантоціанів, отриманих рідинною екстракцією різними розчинниками, з ягід чорноплідної горобини методом часопрольотної мас-спектрометрії HPLC/DAD/UV-Vis/ESI-MS-MS. Antocians are versatile natural pigments found in natural products, especially those with blue, purple, violet, and red colors. The identification of аntocians and pyranoanthocyanins obtained by liquid extraction with different solvents from chokeberry berries was carried out by time-of-flight mass spectrometry HPLC/DAD/UV-Vis/ESI-MS-MS.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання стабілізованої форми антоціанів з вичавок чорниці
    (2023) Коновалова, Вікторія Юріївна; Подобій, Олена Валеріївна
    У сучасному світі великі обсяги побічних продуктів утворюються під час виробництва соків з плодів і ягід, становлячи приблизно 20-30% від загального обсягу. Ці побічні продукти, відомі як вичавки, містять значну кількість біологічно активних речовин. Використання побічних продуктів виробництва соків дозволяє вирішити декілька проблем. По-перше, це раціональне використання сировини та інших матеріалів, оскільки вичавки є цінним ресурсом, який можна використати в інших галузях або для створення нових продуктів. По-друге, використання побічних продуктів дозволяє знизити втрати на різних етапах переробки, сприяючи сталому виробництву та економічній ефективності In today's world, large volumes of by-products are generated during the production of fruit and berry juices, accounting for approximately 20-30% of the total. These by-products, known as pomace, contain a significant amount of biologically active substances. The use of juice by-products can solve several problems. First, it is the rational use of raw materials and other materials, as pomace is a valuable resource that can be used in other industries or to create new products. Secondly, the use of by-products helps to reduce losses at various stages of processing, contributing to sustainable production and economic efficiency