Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Імономодулюючі соуси з шипшини
    (2024) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Ковальчук, Світлана Степанівна
    Різноманіття соусів задовольняють смакові потреби будь якого споживача, в процесі приготування не всі соуси зберігають у своєму складі поживні речовини, а саме вітаміни, мінерали, амінокислоти та інші корисні речовини. У статті доведено доцільність розробки технології імуномодулюючих соусів для закладів ресторанного господарства, які матимуть поліпшені органолептичні показники, підвищену енергетичну, харчову та поживну цінність. Досліджено можливість розширення асортименту імуномодулюючих соусів за рахунок використання рослинної сировини, а саме плодів шипшини. На основі літературного аналізу досліджено хімічний склад шипшини, як сировини для покращення імунної системи. Щоб продовжити термін зберігання і використання шипшини запропоновано зберігати її шляхом заморожування у вигляді половинок або у пюреподібному вигляді. З метою збереження максимальної кількості корисних термолабільних компонентів у готовому продукті. На основі наукових даних обрано вітаміни і мінерали, які сприяють зміцненню імунної системи людини.. Запропоновано три рецептурні композиції імуномодулюючих соусів. Доведено доцільність модифікації традиційної рецептури за рахунок застосування замороженої рослинної сировини плодів шипшини. Перспективи подальших наукових розробок полягають у можливості розширення асортименту імуномодулюючих соусів для закладів ресторанного господарства за рахунок використання рослинної сировини та збереження корисних властивостей.
  • Ескіз
    Документ
    Рівняння швидкості адсорбції на основі механізму очищення соку карбонатом кальцію під час безперервної карбонізації
    (2015-09) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Виговський , Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович
    В результаті досконалого вивчення механізму очищення соку карбонатом кальцію під час безперервної карбонізації виведено рівняння швидкості адсорбції несахарозних речовин. На основі рівняння швидкості адсорбції знайдено шлях інтенсифікації процесу карбонізації.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбційного видалення барвних речовин під час карбонатизації
    (2018) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Логвін, Володимир Матвійович
    В статті значну увагу приділено барвним речовинам, їх впливу на якість готової продукції. Представлено результати експериментальних досліджень на основі яких запропоновано способи підвищення ефективності видалення барвних речовин, з метою отримання цукру високої якості та запобіганню втрат сахарози в мелясі. Встановлено, що основна кількість барвних речовин знаходиться всередині кристалів карбонату кальцію, кількість видалених несахарозних речовин залежить від площі адсорбенту та їх часу взаємодії з СаСО3.