Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Управління роботою обладнання хлібопекарського виробництва шляхом побудови оптимального графіка планово-профілактичних ремонтів
    (2013) Маноха, Людмила Юріївна; Ліманська, Наталія Володимирівна
    Сучасне устаткування хлібопекарського підприємства має досить високі показники надійності. Але в процесі експлуатації стан устаткування постійно знаходиться під дією різних чинників, режимів і умов роботи. Це знижує його експлуатаційну надійність і збільшує вірогідність виникнення відмов. Надійність устаткування залежить не лише від якісного виготовлення і правильної експлуатації, але і від науково-обгрунтованого графіку технічного обслуговування і своєчасного ремонту. The modern equipment of bakery enterprise has high enough reliability indexes. But in the process of exploitation the state of equipment constantly is under the action of different factors, modes and terms of work. It reduces his operating reliability and increases probability of origin of refuses. Reliability of equipment depends not only on the quality making and correct exploitation but also from the scientifically-reasonable chart of technical service and timely repair.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка підсистеми оптимізації річного графіка планово-попереджувальних ремонтних робіт хлібопекарського підприємства
    (2012) Маноха, Людмила Юріївна; Ліманська, Наталія Володимирівна
    Планування попереджувальних ремонтних робіт призначено забезпечувати ефективне функціонування виробничого процесу хлібопекарського підприємства, скорочення часу простоїв обладнання та зменшення можливих збитків підприємства. Розрахунок плану графіку ремонтних робіт на рік визначається переліком зафіксованих поломок обладнання, кількістю ремонтних робіт та строками їх виконання за рік. The work analyses the ways of scheduling for preventive workovers aimed to provide the effective functioning of production process of bread-bakery plants, to reduce the time of equipment downtime and to diminish possible losses of enterprise. The development of workovers scheduling is determined by the list of the fixed breakages of equipment, amount of workovers and terms of their implementation. The article analyses the role of the operative-production scheduling, which consists of providing clear and trouble-free work of enterprise of food industry with the most effective use of production resources. Statistical information about reliability of equipment of the same type works in the identical terms of experiment is homogeneous and belongs to one general aggregate. Findings must be united in one row and processed together. Optimization is carried out in the variety of the possible states of the system taking into account limitations of the system.. Possibility of implementation of the planned repairing works is predetermined by the presence of repairing sets for a given type of equipment. In case of absence of proper repairing sets it is necessary to take into account approximate delivery dates of proper units and sets. Further planning of repairing work have to be made according to these terms.