Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Комп’ютерне моделювання деформації керамічної мембрани в процесі ультрафільтрації харчових середовищ(2019) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній ВасильовичУ статті наведено результати імітаційного математичного моделювання фільтрування через керамічні ультрафільтраційні мембрани трубчастого типу. Модель ураховує структурно-механічні параметри та умови оброблення дисперсної мультикомпонентної системи. Цифрова модель РйАБТ-РОИ-М, запропонована авторами, імітує процес деформування порожнистого каркасу мембрани. Отримано графічні залежності та числові значення напружень деформації в часі, розподіл пористості від величини дотичних напружень та еквівалентної деформації частини фільтрувального елемента у вигляді окремого сегмента, так і повного каркасу мембранного елемента. Встановлено, що зміна пористості при цьому має лінійну залежність під дією еквівалентної деформації та логарифмічну під дією дотичних напружень. Показано, що запропонована модель є адекватною при перенесенні результатів від квазіпласких елементарних частин елемента до повної його площі або об’ємуДокумент Research of operation of the oil press(2012) Nekoz, Alexander; Shtefan, Yevgenii; Shuliak, Sergey; Yastreba, SergeyThe aim is to analyze the stress-strain state of the working environment in the area of the original site of an oil press. To analyze the treatment process used in the software operating environment.Метою роботи є аналіз напружено-деформованого стану робочого середовища в зоні початкового вузла масляного преса. Для аналізу використовується обробка процесу в програмному робочому середовищіДокумент Моделювання динаміки газорідинних середовищ(2009) Піддубний, Володимир Антонович; Палаш, Анатолій АнатолійовичНаведено інформацію щодо динамічних моделей газорідинних систем, що підлягають впливам змінних тисків. Information of the dynamic models of the газорідинних systems which are subject to influencing of variables of рressure.Документ Зміна структурно-механічних властивостей хліба при витримуванні(2008) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович; Чепелюк, Олена Олександрівна; Теличкун, Юлія СтаніславівнаСтворено експериментальну установку і визначено зміну структурно-механічних властивостей м’якуша і скоринки хліба при витримуванні, результати отримано у вигляді залежностей „деформація-напруження”, встановлено вплив структурно-механічних властивостей хліба на процес його різання.Документ Математичне обґрунтування кута нахилу робочої поверхні кулькового млина(2006) Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій ГригоровичУ статті розглянуто переміщення продукту по конічній поверхні за рахунок відцентрової сили і за рахунок відкидання його кульками в процесі складного осцилюючого руху.Документ Вплив адгезії тіста на процес замішування(2010) Стадник, Ігор Ярославович; Ковальов, Олександр Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Удворгелі, Лариса ІванівнаПредставлено удосконалення технології замішування при сприянні високоефективного впливу адгезії на процес тісто утворення в тістомісильній камері нової машини дискретної дії. Обґрунтованого лощу контакту адгезиву та складові, формуючі роботу на подолання адгезії і деформації тіста при визначенні критерії, які впливають на процес тісто утворення, відповідно до кожного певного періоду стадії замішування.