Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Екологічна сертифікація як чинник підвищення конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу(2022) Свідло, Карина Володимирівна; Мамченко, Людмила Євгенівна; Соколенко, Анна СергіївнаУ статті розглянуто перспективи екологізації готельного бізнесу на прикладі готелю «Харків Палац» 5 зірок. Надано комплексну оцінку переваг, які отримують підприємства готельного господарства у всьому світі внаслідок проведення екологічної сертифікації.Документ Екологізація підприємств готельно-ресторанного бізнесу: світовий і вітчизняний досвід(2024) Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса Олександрівна; Пушка, Ольга Сергіївна; Шаран, Андрій Васильович; Бондар, Наталія ПетрівнаДіяльність підприємства сфери гостинності завдають значного впливу на навколишнє середовище, використовуючи енергію, воду, продукти харчування та генеруючи чимало відходів. При цьому зростає гостра необхідність мінімізувати цей вплив, що викликає необхідність впровадження світових екологічних практик у вітчизняних підприємствах гостинності. Найпоширенішими методами збереження природнього середовища є заощадження водних ресурсів та електроенергії, використання еко-матеріалів, компостування, енергетичне спалювання та відновлення біомаси.Документ Екологічна сертифікація в Україні та ЄС: проблеми та перспективи розвитку(2022) Михалевич, Артур Петрович; Салавор, Оксана МирославівнаУ статті проаналізовано сучасні шляхи реалізації екологічної сертифікації в Україні та країнах ЄС. В ЄС екологічна сертифікації стала інструментом еколого-економічного регулювання та стабілізації використання природньо-ресурсного балансу, що сприяє розвитку економіки. В Україні екологічна сертифікація відноситься до стратегічних завдань в сфері екологічної політики. Вона відкриває доступ виробників доекспорту продукції та послуг, сприяє підвищенню якості продукції. Екологічна сертифікація є одним із заходів, що наближає людство до сталого розвитку за рахунок мотивації виробників товарів та послуг зменшувати негативний вплив на навколишнє природнє середовище, впроваджувати ресурсозберігаючі технології та прагнути до постійного поліпшення. The article analyzes modern ways of implementing environmental certification in Ukraine and EU countries. In the EU, ecological certification has become a tool of ecological and economic regulation and stabilization of the use of natural resource balance, which contributes to the development of the economy. In Ukraine, environmental certification is tailored to strategic tasks in the field of environmental policy. It opens the access of manufacturers to the export of products and services, contributes to the improvement of product quality. Ecological certification is one of the measures that brings humanity closer to sustainable development by motivating producers of goods and services to reduce the negative impact on the natural environment, implement resource-saving technologies and strive for continuous improvement.Документ Hotel industry in Ukraine embraces green revolution(2013) Ohorodniichuk, Olena; Dotsenko, Viktor; Shydlovska, Olena; Ishchenko, TatianaThe article argues the relevance and importance of environmental development of the hotel industry in Ukraine. The current state of the eco-hotels in Ukraine, their features, challenges and opportunities for development were also analyzed in this article.Документ Eko-hotels – innovative concept of hospitality in Ukraine(2013) Dotsenko, Viktor; Shydlovska, Olena; Ishchenko, Tatiana; Ohorodniichuk, OlenaThe paper argued the relevance and importance of environmental strategy at the hotel industry in the world and in Ukraine. Analyzed the current state of niche eco-hotels in the Ukraine, and the main features of them, challenges and development opportunities.