Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Збагачення галактинів кальцієм та харчовими волокнами(2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Повх, Тетяна Михайлівна; Палій, Інна ВасилівнаЗбільшення потреби населення України в продуктах оздоровчо-профілактичного призначення привело до виникнення і розвитку якісно нового направлення у розробленні та виробництві м ’ясних продуктів з використанням нетрадиційних ресурсів наявної рослинної сировини, що не використовується взагалі або використовується не раціонально. На думку фахівців, зниженню рівня захворювань, поряд з соціальними та економічними факторами, повинно сприяти достатнє виробництво і нормальне споживання продуктів харчування масового попиту.Документ Полікомпонентна суміш на основі чаю як добавка до харчових продуктів(2014) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаПоказано доцільність використання сухих екстрактів рослинної сировини у харчовій промисловості як джерела біологічно активних речовин. Представлена технологія виробництва полікомпонентної суміші на основі чаю, яка збалансована за вмістом вітамінів та мінеральних речовин. Досліджено хімічний склад, вміст токсичних елементів та мікробіологічну чистоту розробленої полікомпонентної суміші на основі чаю. In the study has been shown the feasibility of using dry extracts of plant material in the food industry as a source of biologically active substances. The technology of multicomponent mixtures based on tea is balanced with vitamins and minerals has been presented. The chemical composition, the content of toxic elements and microbiological purity of the developed multicomponent mixtures based on tea have been researched.Документ Дослідження процесу екстракції макроелементів при виробництві продуктів на основі чаю зеленого(2014) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Біла, Галина МиколаївнаВ статті досліджено якість чаю зеленого та вплив різних технологічних параметрів (температури, тривалості екстрагування, співвідношення компонентів системи) на перехід макроелементів та екстрактивних речовин в екстрагент. Встановлено та обґрунтовано вибір оптимальних умов виробництва чайного екстракту з високим вмістом екстрактивних речовин в т.ч. мікроелементів. This paper describes the study of the effect of various technological parameters (temperature, duration of the extraction process and the ratio of the components of the system) to shift macroelements and extractives in the extract. It was established and justified the choice of optimal conditions for the production of tea concentrate with a high content of macronutrients.Документ Перспективи використання ефіроолійних культур у кормових добавках(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичВ статті наведено інформацію про антибіотики та їх безпечні замінники. Досліджено значення макроелементів і мікроелементів для сільськогосподарських тварин та методи їх визначення. В статті є результати щодо мінерального складу ефіроолійних культур та їх аналіз. Були виявлені такі спільні елементи: К, Са, Fe, Zn, Rb, Sr. Використання ефіроолійних рослин може покращити якість продукції тваринного походження. In the article was produced information about antibiotics and its safe substitutes. It was researched the importance of micronutrient and macronutrient elements for agricultural animals and the methods of its determination. In the article was directed at its results of ethereality crops mineral composition and its analysis. It was detected such joint elements: К, Са, Fe, Zn, Rb, Sr. Application of ethereality crops may improve quality of animal production.Документ Usubanie biologiczny aktywnych substancji z zoil leczniczych przez ekstrakcja i nalegania(2012) Zheplinska, Mariia; Zotkina, Larysa; Nemirovich, PetrW artykule naprowadzane wyniki badań z wyznaczenia optymalnych parametrów procesów ekstrakcje i nalegania z ziół leczniczych biologiczny aktywnych substancji, które można wykorzystywać jak substancje przy produkcji napojów profilaktycznego mianowania.Документ Вилучення біологічно активних речовин з лікарських трав шляхом екстрагування та настоювання(2012) Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Біла, Галина Миколаївна; Іщенко, Микола ВолодимировичВ статті наведені результати досліджень з визначення оптимальних параметрів процесів екстрагування та настоювання з лікарських трав біологічно активних речовин, які можна використовувати як компоненти при виробництві напоїв профілактичного призначення.Документ Дослідження екстракту гарбуза для отримання консервів профілактичного призначення(2010) Жеплінська, Марія Михайлівна; Біла, Галина Миколаївна; Іщенко, Віра Миколаївна; Іщенко, Микола ВолодимировичВ статті наведені результати досліджень з визначення біологічно активних речовин, що містяться в екстракті гарбуза, який використовується як один з компонентів при виробництві фруктових консервів профілактичного призначення. In the article the resulted results of researches are from determination biologically of active matters, which are contained in the extract of pumpkin, which is used as one of components at the production of fruit can food of the prophylactic setting.