Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Rational assortment portfolio in accordance to the food security
    (2013) Skopenko, Natalia; Sakhnenko (Tikhonova), Anastasia
    Authors concentrate on the following issues. Separation of definitions rational, optimal and balanced portfolio assortment. Forming of rational assortment portfolio of enterprise and its effective management in accordance with the principles of food security. Exploring of the internal and external factors, which influence on the formation of assortment portfolio. Analyzing of the consumption standards of main food products by the population of Ukraine. Connections between the rational and balanced assortment portfolio are characterized.
  • Ескіз
    Документ
    Зовнішньоекономічна діяльність агропромислового комплексу в контексті забезпечення продовольчої безпеки України
    (2013) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина Валентинівна
    Головними елементами зовнішньої складової зовнішньоекономічної стратегії агропромислового комплексу України є: створення потужного експортного сектору, укріплення національної валюти, залучення іноземних інвестицій на основі створення сумісних підприємств, вільних економічних зон господарювання, інших форм підприємництва з іноземним капіталом, лібералізація імпорту, формування фінансової системи зовнішньоекономічної діяльності (банки, біржі, страхові компанії, консалтинг, аудит, лізинг і інше), гнучка податкова, цінова, депозитна, кредитна і фінансова політика, яка симулює експортно-імпортні операції і інтеграцію у світову економічну систему і кадрове забезпечення.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи підвищення продовольчої безпеки України в умовах глобалізації АПК
    (2014) Чигринець, Олена Анатоліївна
    У статті досліджено основні принципи побудови системи національної продовольчої безпеки. Проаналізовано стан розвитку агропромислового комплексу та основні загрози для його функціонування в умовах глобалізаційних процесів. Надано рекомендації щодо оптимізації національної аграрної політики відповідно до сучасних умов міжнародної інтеграції. Запропоновано модель розвитку внутрішнього виробництва органічних продуктів харчування як напрям підвищення продовольчої безпеки України.
  • Ескіз
    Документ
    Ernährungssicherheit: die bildung von arten der öffentlichen gesundheit
    (2014) Kundeyeva, Galina
    Analysiert Sicherheit als globales Problem. Als der Inhalt der Kategorie "Gesundheit" als ein Element der Dyade "natürliche Mensch" und der Dreiklang von "natürlichen und menschlichen Gesellschaft." Analysiert die demografische Situation in der Ukraine auf Indikatoren wie die durchschnittliche menschliche Lebensspanne, Kindersterblichkeit und der Sterblichkeit von nicht-übertragbaren Krankheiten.
  • Ескіз
    Документ
    Здоровье в контексте продовольственной безопасности
    (2014) Кундеева, Галина Алексеевна
    Проанализировано потребление продуктов питания как фактора здоровья нации. Определена необходимость развития рынка функциональных продуктов как возможности достижения цели продовольственной безопасности.
  • Ескіз
    Документ
    Агробиотехнологии: решение продовольственной безопасности
    (2013) Кундеева, Галина Алексеевна
    В работе проведен анализ внедрения агробиотехнологий с позиции решения глобальной продовольственной безопасности, рассмотрен вопрос безопасности ГМО-продуктов для человека и целесообразности внедрения агробиотехнологий в Украине. The paper analyzes the implementation of Agri-solutions from the perspective of global food security, addressed the issue of GMO safety products for humans and the feasibility of implementing Agri in Ukraine
  • Ескіз
    Документ
    Екологічність, як сучасний принцип забезпечення продовольчої безпеки
    (2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Сахненко (Тіхонова), Анастасія Сергіївна
    Ми знаходимося на переломному етапі існування планети – на етапі боротьби з голодом і недоїданням. Світ стає все менш передбачуваними і більш загрозливим місцем для найбідніших і найуразливіших верств населення. Суспільство стає все більш взаємозалежним, ряд складних ризиків, включаючи зміну клімату, деградація навколишнього середовища, зростання чисельності населення, поглиблює проблеми, з якими стикається людство. Хоча питання забезпечення продовольчої безпеки вивчається великою кількістю науковців на різних рівнях і здійснюється все більше заходів по забезпеченню продовольчої безпеки, ще багато питань залишаються не вирішеними.
  • Ескіз
    Документ
    Продовольственная безопасность Украины в условиях рыночных трансформаций
    (2014) Сиднева, Жанна Константиновна
    Рассмотрены основные критерии продовольственной безопасности Украины. The main criteria of food security of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Основные проблемы продовольственной безопасности Украины
    (2014) Межинская-Бруй, Елена Юрьевна; Чалая, Екатерина Михайловна
    В статье обобщены теоретические положення, касающиеся эволюции понятия «продовольственная безопасность» с точки зрение разных авторов. Выявлены острые проблемы продовольственной безопасности Украины. The article shows the theoretical aspects of the evolution of the concept of "food security" from the point of view of different authors. Serious problems of food security in Ukraine are discovered.
  • Ескіз
    Документ
    Проблемы развития потребительского рынка в Украине
    (2013) Новойтенко, Ирина Витальевна
    Производители и импортёры пищевой продукции в Украине функционируют в условиях высокой конкуренции на рынке. Несмотря на представленность широкого ассортимента товаров, их качественные параметры не в полной мере удовлетворяют спрос. Низкая покупательная способность населения Украины обуславливает спрос на продукцию продовольствия дешевого ценового сегмента, производство которой обеспечивается низкокачественным сырьём, не соблюдением санитарных норм и является не безопасной для жизни и здоровья населения. Учитывая несущественный характер административных санкций за такие правонарушения, актуальной становится проблема продовольственной безопасности в Украине. Domestic enterprises and importers of food products in Ukraine operate in a highly competitive market. Despite the representation of a lot of goods, their quality characteristics don’t meet the demand. Low purchasing power of the population of Ukraine determines the demand for products at low prices, which produced from poor quality materials, doesn’t meet sanitary standards and isn’t safe for life and health. The insensible character of responsibility for such offenses increase the importance of decision the problem of food safety in Ukraine.