Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Інноваційна складова інтелектуальної власності(2011) Череп, Олександр Григорович; Ситенко, Є. В.У статті показано сучасний стан і проблеми щодо активізації інноваційної діяльності підприємств. Розглянуто процес формування та розвитку інноваційних технологій та їх використання у процесі виробництва. Запропоновано заходи щодо патентування інноваційних технологій.Документ Інноваційний етап розвитку та проблема технологічного імпорту в економіці України(2014) Дука, Анастасія ПетрівнаПроаналізовано проблему впливу технологічного імпорту на формування конкурентоспроможності національної економіки. Здійснено порівняння профілів конкурентоспроможності Швейцарії та України за Індексом глобальної конкурентоспроможності 2013-2014 рр. Досліджено та виявлено основні наслідки впливу технологічного імпорту на динаміку реалізованої інноваційної продукції України у період 2004-2012 р. The issue of the impact of technological imports on the process of forming the competitiveness of the national economy is analyzed. The comparison of competitiveness profiles of Switzerland and Ukraine by Global Competitiveness Index 2013-2014 is realized. The major effects of technological imports to dynamics of innovative products sales in Ukraine during 2004-2012 are identified.Документ Стан інноваційної діяльності підприємств хлібопекарної промисловості(2010) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Череда, Володимир ВікторовичВ статті досліджується сучасний стан та основні тенденції інноваційної активності підприємств хлібопекарної промисловості за видами економічної діяльності, інноваційних впроваджень і інноваційної продукції, що впроваджується. This paper examines the current situation and main trends of innovative activity of the baking industry by sector, innovative implementations and innovative products being introduced.Документ Формалізація просування на ринок інноваційної продукції харчової галузі(2009) Ткаченко, Д. М.; Скарбовійчук, Олександр МихайловичНаведено приклади визначення кількісного впливу чинників ринку на рівень попиту інноваційної продукції на стадіях її проектування, створення та реалізації за розробленими авторами методикою та комп'ютерною програмою.Документ Програма обчислення рівня попиту на інноваційну продукцію(2008) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Ткаченко, Д. М.В середовищі Visual Basic створена програма для визначення емпіричної функції попиту на інноваційну продукцію по результатах експертного дослідження ринку за планом повного факторного експерименту (ПФЕ) типу 22 та обчислення за її формулою рівня попиту при довільних значеннях значущих факторів в межах їх змінення.Документ Методика оцінки попиту на інноваційну продукцію(2008) Ткаченко, Д. М.; Скарбовійчук, Олександр МихайловичЗапропонована методика визначення кількісного впливу основних чинників конкурентоспроможності та обчислення рівня попиту на досліджуваному ринку на довільну інноваційну продукцію або науково-дослідні та кострукторські розробки на стадіях проекту, створення та реалізації.