Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Стічні води хлібозаводів очищають і локально(2006) Нікітін, Геннадій Олексійович; Семенова, Олена Іванівна; Левітіна, Наталія Володимирівна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаОхарактеризована проблема очищення стічних вод хлібозаводів. Запропоновано використання специфічної технологічної схеми очищення. Рекомендовано використання пристрою – оригінального відстійника. Described the problem of bakery sewage treatment. Proposed used of specific cleaning flowsheet. It is recommended to use the device – the original settling tank.Документ Утилізація стічних вод підприємств харчової промисловості(2010) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаПроведено дослідження процесу отримання біогазу шляхом анаеробного збродження стічних вод харчової промисловості в періодичному та безперервному режимі, з подальшим їх доочищенням способом аеробної ферментації. Обґрунтовано застосування методів інтенсифікації роботи очисної аеробної мікрофлори. Research of process of receipt of biogas is conducted by anaerobic fermentation of sewages of food industry in the periodic and continuous mode, with their further additional cleaning by the method of aerobic fermentation. Application of methods of intensification of work of cleansing aerobic micro flora is grounded.Документ Удосконалення процесу біохімічного очищення стічних вод молокозаводів методом електростимулювання життєдіяльності мікроорганізмів активного мулу(2006) Семенова, Олена Іванівна; Сулейко, Тетяна ЛеонідівнаПроведено дослідження біохіміко-технологічних характеристик аеробного активного мулу та удосконалення процесу біохімічного очищення стічної води молочного виробництва стимулюванням мікроорганізмів активного мулу очисної споруди електричним струмом. The purpose of work is research of biochemical-technical characteristics of active silt and improvement of process of biochemical cleaning of waste water of dairy manufacture by a way improvement of microorganisms of active silt by an electrical current.Документ Іммобілізація мікроорганізмів активного мулу – ефективний метод інтенсифікації процесу очищення стічних вод молокопереробних підприємств(2009) Ткаченко, Т. Л.; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаОхарактеризована проблема очищення стічних вод молочних заводів. Проаналізовані способи інтенсифікації процесу очищення. Досліджено спосіб іммобілізації мікроорганізмів активного мулу на твердому носії. Described the problem of wastewater treatment dairy factories. Analyzes the ways of intensification of the process of cleaning. Investigated the method of immobilization of microorganisms of the active sludge on the hard drive.Документ Екологізація підприємств молочної промисловості(Nauka i studia, 2005) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена ІванівнаПроаналізовані екологічні проблеми молочної промисловості. Наведена характеристика стічних вод молочних заводів. Описана технологія біохімічного очищення стічних вод. Запропоновані засоби захисту атмосферного повітря від викидів молокопереробних підприємств.Документ Очищення стічних вод молокопереробних підприємств(2004) Семенова, Олена Іванівна; Танащук, Людмила Іванівна; Ткаченко, Т. Л.Наведена характеристика стічних вод молокопереробних підприємств. Представлені показники процесу очищення стічних вод за допомогою метанової ферментації. Обґрунтована необхідність застосування доочищення стічних вод в аеротенках. Given characteristics of wastewater milk processing enterprises. These indicators are the waste water purification process with the help of methane fermentation. There is substantiated a necessity to use additional treatment of waste water in the aeration basin.Документ Біологічне очищення концентрованих стічних вод(КНУ им. Тараса Шевчекно, 2004) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Танащук, Людмила ІванівнаРозглянута проблема очищення стічних вод харчових підприємств. Проаналізовані традиційні технології очищення стічних вод. Наведені переваги використання метанової ферментації. The problem of treatment of wastewater for food enterprises. Analyzed by traditional technology of waste water treatment. Advantages of using methane fermentation.Документ Інтенсифікація технології очищення стічних вод молокозаводу(2005) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена ІванівнаРозглянута проблема очищення стічних вод молокопереробних підприємств. Запропоновано застосування підвищеної концентрації активного мулу,як спосіб інтенсифікації традиційної технології. Досліджена ефективність застосування запропонованого способу. The problem of wastewater treatment milk processing enterprises. Invited to the use of high concentration of the active sludge,as a way of intensifying the traditional technology. Investigated the effectiveness of the application of the proposed method.Документ Інтенсифікація аеробної ферментації стічних вод підприємств молокопереробної галузі(2011) Сулейко, Тетяна Леонідівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаСтічні води більшості підприємств, в т.ч. і харчових, скидаються без попереднього очищення. Універсальним способом очищення стоків харчових, в т.ч. і молочних виробництв, є біологічне очищення. В той же час біологічний метод, як і будь-який інший, має ряд недоліків, серед яких найважливішими є достатньо тривалий час окислення забруднюючих речовин. Дещо ліквідувати цей недолік можна за допомогою методів інтенсифікації процесу, наприклад, клітинної іммобілізації активної мікрофлори. Результати досліджень підтвердили ефективність використання сапоніту в якості наповнювача - тривалість процесу окислення органічних забруднювачів скоротилася в два рази. Wastewater from the majority of enterprises, including and food, will be canceled without prior clearance. Universal way of sewage treatment of food, including and dairy industries, bioremediation is considered. At the same time, the biological method has several disadvantages, among which the most important is a long time, the oxidation of pollutants. In part, this shortcoming can be eliminated by means of intensifying the process, such as cell immobilization of an active microflora. The study confirmed the effectiveness of the use of saponit an ingredient - the process of oxidation of organic pollutants has decreased by half.