Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Ідентифікація надзвичайних ситуації виробничих об’єктів зерноприймального підприємств(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Чернявська, Діана ОлександрівнаВ представленій роботі наведено результати ідентифікації небезпек виробничих об’єктів зерноприймального підприємства. Визначено, що однією із причин виникнення надзвичайної ситуації на таких підприємствах є загоряння продуктів зберігання та переробки. При визначенні небезпек виробничі об’єкти були поділені на технологічні блоки. Для кожного блоку визначено чинники небезпек, розраховано об’єм речовин, що можуть приймати участь у пожежі або вибуховому явищі. Розраховано зони ушкодження і руйнації будівель і споруд, технологічного та енергетичного обладнання. Комплексне застосування методів ідентифікації небезпек на підприємствах харчової промисловості дає змогу розробляти та обґрунтовувати ефективні заходи щодо підвищення безпеки їх функціонування. The paper presents the results of hazard identification of production facilities of a grain elevator. It is determined that one of the causes of emergency in such enterprises is the burning of storage and processing products. When identifying hazards, production facilities were divided into technological block. For each block, hazard factors are identified, the amount of substances that may be involved in a fire or explosion is calculated. The zones of damage and destruction of buildings and structures, technological and power equipment have been calculated. The integrated application of hazard identification methods in food processing enterprises enables the development and justification of effective measures to improve the safety of their operation.Документ Розвиток промислових пилових вибухів(2017) Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі наведені результати дослідження комплексу розвитку небезпек, при реалізації потенційної загрози "джерело небезпеки – причина (умови) – небезпечна ситуація". Так як руйнівна дія вибуху залежить від енергії і напрямку дії вибухової хвилі, відстані до об'єкту руйнування, його геометричної форми та інших факторів, то проведено дослідження по визначенню температури самозаймання (Т °С ) пилу залежно від його стану: Таз – для аерозолю і Таг – для аерогелю. Детальне дослідження різних сценаріїв розвитку виникнення аварійних вибухів дає змогу на стадії проектування будівель і споруд розробити заходи попередження виникнення вибухо- пожежонебезпечних ситуацій, а у разі їх виникнення забезпечити збереження життя та здоров'я працівників і матеріальних цінностей. The paper presents the results of the study of the complex of the development of hazards, when realizing the potential threat of "source of danger - the reason (condition) - a dangerous situation." Since the destructive effect of an explosion depends on the energy and direction of the explosion, the distance to the object of destruction, its geometric shape and other factors, then a study was conducted to determine the temperature of spontaneous combustion (T ° C) dust, depending on its condition: Taz - for aerosol and Tag - for airgel. A detailed study of various scenarios for the emergence of emergency explosions allows the designing of buildings and structures to develop measures to prevent the emergence of explosive and fire hazard situations, and in case of their occurrence, ensure the preservation of the life and health of workers and material assets.Документ Прогнозування розвитку та методи оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів на підприємствах хлібопекарної галузі(2008) Слободян, Ольга Петрівна; Степанець, Іван Федотович; Матиящук, Олена ВолодимирівнаРозглянуті основні причини аварій та їх сценарій розвитку на підприємствах хлібопекарної галузі. Наведені методики оцінки наслідків аварій вибухонебезпечних об'єктів. The basic causes of accidents and their scenario for the baking industry. The method of assessing the consequences of accidents explosive objects.Документ Исследование процесса пылеотложения в горизонтальных участках аспирационных сетей(1983) Дмитрук, Евгений Адамович; Дяченко, Л. Я.; Бондарчук, В. Г.В статье приведены результаты исследования отложения пыли в горизонтальных участках аспирационных сетей в зависимости от скорости воздуха в них. Рекомендованы скорости воздуха в воздуховодах для разных видов сырья комбикормовых заводов. The paper presents the results of a study of dust deposition in the horizontal sections of aspiration systems depending on the speed of air in them. Recommended air velocity in ducts for different types of raw material feed mills.Документ Совершенствование компоновки аспирационных установок комбикормового завода(1986) Бернадин, А. Ф.; Дмитрук, Евгений АдамовичВ статье показаны схемы новой компоновки аспирационных сетей комбикормового завода. Приведены результаты исследования запыленности воздуха в производственных помещениях и в аспирационных сетях. The article shows the scheme of the new layout of aspiration network feed mill. The results of the study particulate air pollution in industrial areas and in aspiration networks.Документ Исследование формирования и движения пылевоздушных потоков в воздуховодах(1987) Шаповаленко, Олег Иванович; Дяченко, Л. Я.; Бондарчук, В. Г.; Сергеева, Е. В.В статье приведены результаты исследования отложения пыли в горизонтальных участках аспирационных воздуховодов комбикормовых заводов. Получено уравнение, позволяющее определить длину горизонтального участка на котором происходит выравнивание концентрации пыли и исключается ее отложение. The paper presents the results of a study of dust deposition in the horizontal sections of aspiration air feed mills. An equation that specifies the length of the horizontal portion at which the alignment of dust and excluded her deposition.Документ Аналіз вибухонебезпечних ситуацій на підприємствах харчової промисловості(2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег ГригоровичПроаналізовано: технологічні процеси, обладнання та структурні елементи харчових підприємств. Встановлено ризики виникнення аварій (аварійних ситуацій) на підприємствах харчової промисловості залежно від специфіки функціонування. Обґрунтовано можливі небезпеки виникнення вибухонебезпечних ситуацій. Результати рекомендуємо застосувати при розробці заходів щодо підвищення безпеки умов праці та попередження виникнення аварій (аварійних ситуацій). Analyzes: processes, equipment and structural elements of the food business. Established risk of accidents in the food industry, depending on the specific operation. Reasonably possible the risk of explosions. Results suggest use in developing measures to improve work safety and prevention of accidents.Документ Пилові викиди та зависока енергоємність аспіраційних систем, мов гирі на ногах заготівельників(2010) Гапонюк, Ігор Іванович; Гома, Олександр АнатолійовичЕнергоємність аспіраційних установок може становити до 60 % енергоємності технології післязбиральної обробки та переміщення зерна. Застосуванням сучасних способів розрахунків, прогресивних методів проектування т і компонування аспіраційних систем можна суттєво зменшити їх енергоємність та ефективність роботи. The energy content of the systems of the aspiration of a number of elevators comprises to 60% of the general energy content the technologists of the postharvest working of grain. With the aid of the contemporary methods of calculating these systems, by the use of progressive methods of design and layout it is possible to considerably decrease the energy content and to increase the effectiveness of the systems indicated