Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
25 результатів
Результати пошуку
Документ Розвиток стратегії просування товарів на зовнішній ринок(2022) Болотіна, Ірина Миколаївна; Семенець, Марина ВікторівнаУ статті розкрито особливості побудови стратегії просування продукції на зовнішніх ринках. Досліджено основні стратегії та інструменти просування продукції. Обґрунтовано алгоритм побудови стратегії просування товарів на зовнішні ринки. Визначено п’ять основних елементів для побудови стратегії просування продукції. Визначено, що побудова стратегії просування потребує комплексного підходу та врахування специфіки умов ведення бізнесу в конкретних країнах. Доведено ,що питання розробки стратегії просування повинно розглядатися в контексті аналізу зовнішнього середовища підприємства. Визначено, що для розробки стратегії просування товарів на зовнішній ринок потрібно застосовувати: SWOT-аналіз; методи PEST-аналізу та «п’яти сил» М. Портера. Проведено аналіз ринку молочної галузі України та розглянуто ринки на які вигідно поставляти продукцію для ТОВ «Пирятинський сирзавод». Висвітлено особливості процесу просування продукції за рахунок власних можливостей підприємства.Документ Створення робочих місць у «зеленій» економіці(2015) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Мостенська, Тетяна Геннадіївна; Ралко, Олександра СергіївнаУ статті розглянуто сутність і принципи побудови «зеленої» економіки. Стверджується, що зелена економіка спрямована на зниження ризику для навколишнього середовища — середовища проживання людини і скорочення дефіциту природних ресурсів.Документ Методика розрахунку оптимальних параметрів валкового розкачування(2018) Стадник, І. Я.; Федак, С. І.; Пащенко, Богдан Сергійович; Мельник (Ткачук), Наталія АндріївнаУ статті проведено аналітичний аналіз дії валків на середовище при деформаційних впливах. Запропоновано шляхи вибору оптимального варіанта процесу для забезпечення максимального або мінімального значення параметрів (критерію). Розглянуто фізичну сутність рівняння енергетичних потоків інтенсивності деформації маси середовища, що залежить від способу прикладання механічних сил, ступеня його попередньої дисперсності (рецептура) і фізико-механічних властивостей. Для більшої наглядності і розуміння загального виконання досліджень запропоновано схему причинно-наслідкових зв ’язків між середовищем і валком, що визначають зміну температури процесу нагнітання тіста. Відмічено, що визначення температурних потоків при проходженні процесу нагнітання середовища валковими робочими органами відіграє важливу роль для розрахунків конструювання формувального, розкочувального, змішувального обладнання. Одержані дані дають відповідь на ряд запитань про можливість терморегулювання процесу дії робочих органів на середовище.Документ Формування системи адаптивного стратегічного управління розвитком організації(2016) Вороніна, Алевтина Вікторівна; Зєніна-Біліченко, Антоніна СергіївнаОдним із найважливіших напрямів забезпечення сталості економіки є розробка та впровадження ефективної системи адаптації до змін зовнішнього середовища підприємств, що сприятиме його стабільному функціонуванню на ринку, здобуванню конкурентних переваг, незважаючи на значні впливи політичних, економічних та соціальних чинників. Це актуалізує дослідження системи адаптивного стратегічного управління розвитком організацій. У статті виділено фактори адаптивного управління сучасним підприємством, визначено зміст та особливості поняття «адаптація», досліджено інструменти адаптації підприємства, розглянуто основні принципи побудови системи адаптивного управління підприємством, запропоновані етапи розробки системи формулювання методології стратегічного адаптивного управління, проаналізовано механізм формування стратегічної адаптації. Запропоновані заходи сприятимуть перетворенню організацій на систему, що здатна адекватно реагувати на виклики сучасності, інноваційне удосконалення менеджменту підприємств з метою його подальшого розвитку. One of the most important courses of economics sustainability is the development and implementation of effective system of enterprises adaptation to changes of external environment that will contribute to its smooth functioning on the market, obtaining competitive advantages, despite significant impact of political, economic and social factors. This study updates the adaptive strategic management of organization development system research. The article highlights the factors of adaptive management of modern enterprise, defines the content and features of term "adaptation", investigates company adaptation tools, examines the basic principles of adaptive management system construction, poses the phases of wording strategic methodology of adaptive management system development, analyzes the formation of strategic adaptation mechanism. The proposed measures will help to transform the organization into a system that is able to respond adequately to challenges of our time, the innovation of companies management with the aim of its further development is improved.Документ Healthy lifestyle behaviors among university students in Ukraine(2018) Yakymenko, Igor; Tsybulin, Alexander; Shapovalov, YevheniiМета роботи. Вивчити прихильність студентів українських університетів здорового способу жізні.Матеріали і методи. Методом добровільного анонімного анкетування проведена оцінка прихильності студентів двох університетів київського регіону (n = 211) здоровому способу жізні.Результати. виявлено; що серед студентів віком від 17 до21 року; зайва вага мають 7; 1% студентів; значна частьмолодежі; особливо хлопці (74; 7%); систематично занімаютсяфізіческімі вправами. Разом з тим; 25; 6% студентовкурят і 61; 6% вживають алкоголь (хоча б іноді). Менееполовіни опитаних вживають овочі і фрукти в достатній-ном кількості і молочні продукти щодня. Понад 70% сту-дента допускають негативний вплив навколишнього середовища на іхздоровье і визнають недостатнє матеріальне забезпеченнярозроблений кращої прихильності до здорового способу жізні.Виводи. В цілому студентська молодь в Україні має біль-шую прихильність до здорового способу життя; ніж старше поколінння; але куріння і споживання алкоголю залишаються серйозною загрозою для її здоров'я.Objective. To study the commitment of students of Ukrainian universities to a healthy lifestyle. Materials and methods. The method of voluntary anonymous questioning assessed the commitment of students of two universities in the Kiev region (n = 211) to a healthy lifestyle. Results. Revealed; that among students aged 17 to 21 years; overweight are 7; 1% of students; a significant part of the youth; especially guys (74; 7%); systematically engaged in physical exercises. At the same time; 25; 6% of students smoke and 61; 6% drink alcohol (at least sometimes). Less than half of those surveyed consume enough fruits and vegetables and dairy products daily. More than 70% of students admit a negative environmental impact on their health and admit insufficient material support for a better commitment to a healthy lifestyle. Conclusions. In general, students in Ukraine have a greater commitment to a healthy lifestyle; than older generation; but smoking and alcohol consumption remain a serious threat to her health.Документ Гідродинамічні характеристики газорідинних середовищ(2015) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир АнтоновичЗапропоновано результати аналізу щодо оцінки енергетичних потенціалів газорідинних середовищ, швидкостей газових потоків в циркуляційних контурах, гідродинамічних показників середовищ. Визначено показники рушійних факторів і факторів опору, на балансі яких запропоновано відповідні математичні формалізації. Запропоновано розрахункові формули по визначенню газоутримувальної здатності середовищ. The results of analysis in relation to the estimation of power potentials of gas-liquid environments are offered, speeds of gas streams in circulation contours, hydrodynamic indexes of environments. The indexes of motive factors and factors of resistance are certain, on balance of which the proper mathematical formalizations are offered. Calculation formulas are offered on determination of gas-retaining ability of environments.Документ Кавітаційні режими в системах з тепловими насосами(2014) Чагайда, Андрій ОлеговичВ статті розглянуто випадки організації кавітаційних режимів обробки середовищ в системах з тепловим насосом. На прикладі технологічного апарата з рідинною фазою, в якій генерується диспергована газова фаза запропонована схема апарата-кавітатора, що має можливість здійснювати зміну тиску в режимах послідовного його зменшення та подальшого зростання. Наведені поетапні фізичні явища кавітації, що супроводжуються і термодинамічними процесами у замкнутому циркуляційному контурі середовища апарата за теп-лової обробки без участі первинної пари, та можливості застосування апаратів-кавітаторів. The article deals with cases of cavitation regimes processing environments in heat pump system. The example of the technological apparatus with liquid phase in which the dispersed gas phase generated by the proposed scheme, the device cavitator that is able to change the pressure in the serial reduction and its future growth. These incremental physical phenomenon of cavitation, accompanied and thermodynamic processes in a closed circulation circuit protection device for heat treatment without primary pair, and the possibility of using devices, cavitator. Implementation of the proposed system processing environments possible at different absolute pressures in the system. This means that they may be lower than atmospheric and much more. What matters is the depth of occurrence of unbalanced thermodynamic state and the ability to handle both thermally labile environments and those undergoing transformation at elevated temperatures.Документ Експортний потенціал підприємства: сутність і особливості формування(2015) Матвєєв, Володимир Володимирович; Ярмоленко, І. К.У статті проаналізовано існуючі підходи до тлумачення сутності експортного потенціалу підприємства та доведено, що проблема категоріальної визначеності експортного потенціалу підприємства обумовлена складністю його формування як системного явища, що виникає на ґрунті зчеплення та взаємодії потенціалів підприємства (виробничої системи) і зовнішнього ринку (системи міжнародного обміну). Розглянуто фактори впливу на експортний потенціал підприємства, які повною мірою враховують особливості як внутрішнього, так і зовнішнього середовища функціонування підприємства.Документ Підвищення енергетичної, екологічної i економічної ефективності цукрового виробництва: найкращі доступні технології(2014) Василенко, Тетяна Петрівна; Василенко, Сергій Михайлович; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВажливіш напрямом підвищення енергетичної й економічної ефективності цукрового виробництва з одночасним зменшенням його техногенного впливу на довкілля може стати застосування інноваційних найкращих доступних технологій. Під час реконструкції цукрових заводів основним методом енергоекономічного менеджменту є принцип найкращих доступних технологій енергоефективного проектування. An important direction of increasing energy and economic efficiency of sugar production while decreasing its anthropogenic impact on the environment may be the use of innovative best available technology. During the reconstruction of refineries the primary method of energysaving management is the principle of energyefficient design using best available technology.Документ Особливості моделювання газорідинних систем(2015) Криворотько, Володимир МихайловичУ статті наведено інформацію, яка стосується методів і можливостей енергетичних потенціалів газорідинних середовищ. Показано, що газоутримувальна здатність системи є чинником визначення енергії циркуляційних контурів і, одночасно, відображенням геометрії бродильних апаратів. Розроблено методики створення динамічних систем середовищ, визначення переходу від газорідинних систем до квазіпружних з можливостями використання рівнянь динаміки при описі перехідних процесів. Запропоновано математичні моделі газорідинних середовищ. The article presents information concerning the methods and possibilities of the energy potential of gas-liquid media. It is shown that the gas retaining ability is a factor determining the energy circulation circuit and, simultaneously, a reflection of fermentation apparatus geometry. The methods of creating dynamic environments and the definitions of the transition from gas-liquid systems to quasi-elastic ones with the possibilities of using the equations describing the dynamics of transition processes are presented. Mathematical models of gas-liquid media are proposed.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »