Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Заквашувальні композиції на основі мезофільних молочнокислих бактерій для простокваші(2013) Бугера, Інна; Кігель, Наталя ФедорівнаAlmost no dairy products are produced from mesophilic lactic acid bacteria in Ukraine. It is so, because of the lack of modern domestic fermenting products. And so, the task of research in order to create effective starter cultures that would give characteristic curdled milk arises. We have created 12 fermenting compositions, based on mesophilic lactococcus and antagonist strain L. casei 3302. Bacterial compositions were chosen by organoleptic, physical- chemical parameters as well as the quantity of accumulated diacetyl in fermented samples As the result of the findings, it was chosen three fermenting compositions based on lactococcus and three different starter cultures of L. casei. These compositions can be used as rotational variants in production curdled milk.Документ Цінна сировина для виробництва пива(2006) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія ВасилівнаПроведені лабораторні дослідження приготування і бродіння сусла з частковою заміною солоду патокою мальтозною. Отримані результати показали можливість заміни до 20 % солоду патокою мальтозною або цукрозою. There was a laboratory research of cooking and fermentation of wort with partial replacement of malt on maltose syrup. The results show the possibility of replacing up to 20 % malt on maltose syrup or saccharose.