Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив оброблення речовинами антимікробної дії на мікробіальне псування плодів баклажана(2015) Попова, Наталія Вікторівна; Токар, Анастасія Юхимівна; Миронюк, Сергій СтепановичУ статті зазначено що плоди баклажана позитивно впливають на обмінні процеси в організмі людини і є цінною сировиною дл консервної промисловості і кулінарії. Досліджено вплив оброблення плодів баклажана сортів Алмаз і Сюрприз розчинними речовинами антимікробної дії.Документ Разработка способа применения препарата Фруктоаваморин Г10Х при производстве спирта из мелассы(1985) Куц, Анатолий Михайлович; Суходол, Виктория ФоминичнаИзучено влияние расхода и времени внесения препарата Фруктоаваморин Г10Х на выход спирта и биомассы дрожжей. Установлено, что наиболее эффективным с точки зрения выходу спирта и биомассы является использование препарата Фруктоаваморин Г10Х на стадии дрожжегенерирования в количестве 5-10 ед. фермента β-фруктофуранозидазы на 1 г сбраживаемых сахаров сусла. Установлена зависимость между увеличением выхода спирта и содержанием рафинозы в мелассе. Применение препарата Фруктоаваморин Г10Х не вызывало резких отклонений в составе летучих примесей спирта по сравнению с контролем. При этом в опытных бражках найдено больше высших спиртов, альдегидов и сложных эфиров, а летучих кислот и ненасыщенных соединений меньше, чем в контрольных. The influence of flow rate and time of application of the preparation Fructawamorin G10X on the yield of alcohol and yeast biomass. It is established that the most effective from the point of view of the output of the alcohol and biomass JW is the use of the drug Protoanemonin GH under draggestureevent in the amount of 5-10 units of enzyme β-fructofuranosidase of 1 g of fermentable sugars in the wort. The dependence between the increase in alcohol yield and the content of raffinose in molasses. The drug Protoanemonin GH did not cause drastic deviations in the composition of volatile components of alcohol compared with the control. In the experimental brachah found more higher alcohols, aldehydes and esters, and volatile acids and unsaturated compounds of less than controls.Документ Порівняльний аналіз динаміки та структури фінансово-економічних результатів підприємств молочної промисловості України(2014) Арич, Михайло ІвановичУ роботі досліджено динаміку та структуру фінансово-економічних результатів підприємств молочної галузі протягом 2008 – 2012 рр., що дає можливість виявити основні тенденції зміни та характер розвитку даної промисловості. Динаміка фінансово-економічних результатів п’яти обраних для дослідження підприємств молочної промисловості України є позитивною у зростанні їх абсолютних значень, однак стосовно віднос¬них показників рентабельності (збитковості) ситуація є протилежною. The article studies dynamics and structure of financial and economic results of dairy industry enterprises during 2008 – 2012, which gives a possibility to reveal main tendencies of changes and character of development of this industry. Dynamics of financial and economic results of five Ukrainian dairy enterprises selected for the study is positive in growth of their absolute val¬ues, however, if we speak about relative indicators of profitability (unprofit-ableness) the situation here is opposite.