Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Концептуальні аспекти і роль економіко-математичних методів та моделей в підприємницькій діяльності в умовах сучасного ринку
    (2021) Труш, Юлія Леонідівна
    Економіко-математичні методи і моделі – це комплекс наукових напрямів у дослідженні економічних процесів методами математики і кібернетики. Найважливішим у використанні математики в економіці є математичне моделювання економічного явища, ситуації або процесу для вивчення певного аспекту в його розвитку. Особливості застосування економіко-математичних методів і моделей при обґрунтуванні управлінських рішень щодо формування та ефективного використання матеріальних, фінансових та інших ресурсів підприємств та вивчення особливостей оптимізації ресурсів підприємства, визначення рейтингових оцінок і ймовірності банкрутства суб’єктів господарювання – це головна актуальність застосування економіко-математичних методів і моделей.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технологічного процесу виробництва м’ясних січених напівфабрикатів за умов ІЧ-нагрівання в газовому середовищі
    (2019) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна; Михайлов, Валерій Михайлович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна
    У статті описано технологічний процес виробництва м ’ясних січених напівфабрикатів за умов ІЧ-нагрівання в газовому середовищі (двоокис вуглецю). Досліджено зразки котлетного м ’ясного фаршу, паніровані напівфабрикати та жарені м ’ясні вироби. Як контрольні зразки використано котлетні м ’ясні, фарші, напівфабрикати та готові вироби, приготовлені за традиційною технологією. The purpose of the article is development of the technological process of production of meat milled semi-finished products under infrared heating in a gas medium (carbon dioxide). The object of research is semi-finished products and products obtained by the proposed method. The study included samples of minced meat, breaded semi-finished products and fried products. Meat cutlets, semi-finished products and finished products were prepared using traditional technology.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні аспекти формування навичок аудіювання при підготовці до здачі сертифікаційних іспитів
    (2020) Форостюк, Інна Вадимівна; Шерстюк, Надія Володимирівна
    У статті висвітлюються методи формування та розвитку навичок сприйняття мови на слух на прикладах підготовки до складання іспиту ЗНО з іноземної мови та Кембриджських екзаменів рівнів В1 Preliminary і B2 First. Авторами розглянуті типи завдань, які подаються на зазначених іспитах, та організаційні підходи, що передують виконанню завдань з аудіювання, такі як вміння уважно прочитати умову, щоб виділити важливі елементи і сфокусуватися на тій інформації, яка має бути отримана в результаті прослуховування. Аналізуються деякі психофізіологічні механізми, задіяні у даному процесі – антиципація та прогнозування, що ґрунтуються на роботі довготривалої пам’яті, а також процес функціонування оперативної пам’яті, яка теж відіграє важливу роль у сприйнятті мови на слух.
  • Ескіз
    Документ
    Analogy of Tasks of Traditional and Interactive Approaches to Students' Education in Higher Education Institutions
    (2020) Okopna, Yana; Morska, Nataliia; Stakhova, Olha; Voinalovych, Liudmyla; Protas, Oksana; Kravchenko, Olha
    The article considers the interactive learning methods which are nowadays the actual way the teacher works in the audience in any educational institution. Interactive learning methods, unlike the traditional ones, are based on the active interaction of the participants of the educational process, while the main difficulty is given to the interaction of the students with each other. Such an approach will allow to activate the learning process, make it more interesting and less tiring for the participants. The learning methods that can be applied in various combinations by the teacher are also considered. The application of definite learning methods depends on the task and the conditions of each type of lesson.
  • Ескіз
    Документ
    Модернізований пристрій для визначення показника розпливання тіста
    (2020) Махинько, Роман Андрійович
    Важлива роль у забезпеченні якості хлібобулочних виробів належить правильній організації технохімічного контролю сировини та напівфабрикатів. Більшість традиційних методик мають недостатню точність, зумовлену впливом людського фактору. На прикладі методики і пристрою для визначення показника розпливання пшеничного тіста чи клейковини розглянуто основні недоліки класичного методу та їх причини. Запропоновано модернізований пристрій, оснащений оптичними сенсорами зміщення і блоком керування та індикації, наведено його схему і спосіб використання. Впровадження розробленого пристрою у лабораторну практику хлібопечення не потребує зміни традиційної методики, водночас забезпечуючи високу точність і достовірність одержаних результатів. Proper organization of technochemical control of raw materials and semi-finished products plays important role in ensuring the quality of bakery products. Most traditional methods have insufficient accuracy due to the human factor. The paper showed the main shortcomings of the classical method and their causes using the method and the device for measurement of wheat dough or gluten running as an example. The upgraded device was proposed, equipped with optical displacement sensors and control and display unit, its diagram and method of application are shown. Introduction of the device into laboratory bread baking practice does not require changing the traditional method while ensures high accuracy and reliability of the results.
  • Ескіз
    Документ
    Формування пріоритетних напрямків розвитку ТОВ «Слобода Ко» на основі проведення SWOT-аналізу
    (2019) Дідченко, Катерина Вікторівна; Дунда, Світлана Петрівна
    У статті досліджено SWOT-аналіз як один з універсальних і комплексних методів стратегічного аналізу. Він дозволяє сформулювати перелік стратегічних дій, спрямованих на посилення конкурентних позицій підприємства і його розвиток. Визначено, що SWOT-аналіз представляє собою узагальнену оцінку для розуміння зовнішнього середовища та ефективного управління підприємством в ньому. Доведено, що ця модель матричного аналізу допомагає менеджерам встановлювати ланцюжки зв’язків між зовнішнім та внутрішнім середовищем підприємства. Сформульовано основні пріоритетні напрямки розвитку ТОВ «СЛОБОДА КО» та визначено основні стратегії його розвитку. In this article the SWOT-analysis as one of the universal and complex methods of strategic analysis is investigated. It allows you to formulate a list of strategic actions aimed at strengthening the competitive position of the enterprise and its development. SWOT-analysis is a generalized assessment for understanding the environment and the effective management of the enterprise in it is determined. This model of matrix analysis helps managers to establish chains of relations between the external and internal environment of the enterprise are proved. The main priority directions of development of “SLOBODA KO Ltd” are formulated and the main strategies for its development are defined.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження статистичних показників до методики аналізу ефективності грошових потоків підприємств
    (2019) Роганова, Ганна Олександрівна
    Проведено аналіз класичних методів оцінки ефективності управління грошовими потоками підприємств. Визначено характеристики статистичних показників грошових потоків на етапі аналізу ефективності управління ними. У процесі їхньої реалізації запропоновано підвищити якість оцінки за рахунок впровадження показників статистичного аналізу. Завдяки цьому забезпечується отримання якісної та всебічної оцінки синхронності формування (витрачання) грошових потоків у часі. The contemporary methods of corporate cash flow analysis are the object of this study. One of the most problematic points is how to provide proper cash flow analysis on a formation simultaneity basis over the time. The classical methods of corporate cash flow management efficiency analysis are considered and the basic parameters of its indicators are determined during the study. Unstable operating conditions of domestic companies, as well as existing inconsistency of the corporate reporting with International Financial Reporting Standards make it difficult to generate timely and adequate information about cash flows of a company. The main phases of cash flow management effectiveness analysis are defined herein. They include collecting and processing the data, identifying the factors and risks, analyzing the cash flows of the previous period, determining the financial resources and cash needs, budgeting the investments and monitoring the cash flows. Throughout this study, it is proposed to improve the quality of cash flow analysis by introducing certain statistical cash flow analysis indicators. Due to this, it is possible to obtain a high-quality and comprehensive assessment of the formation simultaneity and expenditure of cash flows over the time. The drawbacks of the classical (horizontal, vertical, comparative and ratio) methods of analysis are also described herein. Thus, certain classical statistical indicators are proposed to apply while evaluating the cash flows. Compared to other classical methods, statistical analysis has certain advantages as it allows to identify the relationships between cash flows, closeness of such relationships and their volatility, thereby making the mechanism for evaluating cash flows more holistic.
  • Ескіз
    Документ
    Типологія методів ощадливого виробництва
    (2017) Колос, Ірина Василівна
    Обґрунтовано дієвість конкретного методу ощадливого виробництва через змістову характеристику з виокремленням переваг і обмежень для забезпечення і підтримання ощадливих перетворень на безперервній основі. Розвинуто типологію методів ощадливого виробництва шляхом доповнення запропонованими класифікаційними ознаками: ресурси для виявлення втрат і напрям вдосконалення виробництва щодо їх мінімізації, ієрархія і функції управління, порядок (доцільність) запровадження. Effectiveness grounded for a specific lean method over substantial release characteristic with advantages and limitations to achieve and maintain lean transformations on a continuous basis. Typology developed for lean methods by adding to the proposed classification features: resources for detecting the direction of waste and improvement of production to minimize them, and hierarchy control function, the procedure (feasibility) implementation.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології хліба з використанням хмелю
    (2010) Юрчак, Віра Гаврилівна; Рак, Валентина Петрівна; Проценко, Лідія Василівна
    Розроблено технологію виробництва пшеничних сортів хліба функціонального призначення на хмелевих заквасках без застосування пресованих дріжджів, збагаченого біологічно-активними речовинами хмелю. The developed technology of production of wheat bread of functional purpose on hop leaven without the use of compressed yeast, enriched with biologically active substances of hops.
  • Ескіз
    Документ
    Методи тестування ефективності сонцезахисних косметичних засобів
    (2015) Пещера, Любов Сергіївна; Манк, Валерій Веніамінович
    Для захисту від шкідливого впливу сонячного випромінювання набуває широкого поширення група спеціальних косметичних засобів з ефектом фотозахисту. To protect against the harmful effects of solar radiation becomes widespread group of special cosmetic products with effect photo protection.