Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Efficiency of using of the mineralized malts composition for the enhancement of food products by micronutrients(2019) Bashta (Sheremet), Alla; Ivchuk, Nadiya; Bashta, OleksandrIn the whole world there is a deficit of micronutrients, which leads to the development of various diseases. The purpose of research is to obtain and investigate the composition of malts with high content of deficient micronutrients and enrichment with selected raw materials the rye-wheat bread.The subject of research is malt of cereals (maize and oat), salts of chromium and zinc, mineralized malt, rye-wheat bread enriched with the composition of mineralized malts. X-ray fluorescence analysis was used to determine the mineral composition of grain and malt and stripping voltammetry method to determine the zinc content.The addition of such mineralized raw materials to food products formula will enrich them with biologically active substances, giving them functional properties.Документ Про оптимальні режими замочування і пророщування вівса для хлібопекарської галузі(2007) Українець, Анатолій Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Потапенко, Сергій Іванович; Чумакова, Олена Володимирівна; Мукоїд, Роман МиколайовичРозроблено доцільніші технологічні режими солодорощення вівса з урахуванням вологості, температури і терміну пророщування. Встановлено, що на втрати сухих речовин при пророщуванні вівса найбільше впливає температура. The more expedient regimes for malt growing in oats, considering humidity, temperature, and growing terms, were developed. There was confirmed that temperature takes the most significant influence on losses of dry substances in oats sprouting.Документ Режими роботи аерозольтранспортної лінії лушпиння вівса(2009) Дмитрук, Євген Адамович; Шаран, Андрій Васильович; Романенко, Олександр Петрович; Харченко, Євген Іванович; Костенко, Н. Ф.В статті наведено результати досліджень аерозольтранспроту лушпиння вівса. Проведено порівняльний аналіз фактичних та розрахункових даних. Розглянуто питання втрат повітря через нещільності у шлюзових живильниках. The results of research of aerosolconveying line of oat bran were shown in the article. The comparative analyses actual and calculated data was done. The point regarding air leakage through gap in air locks was studied.Документ Вплив температури води на тривалість замочування різних сортотипів вівса(2012) Кошова, Валентина Миколаївна; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаОвес - цінна культура. В Україні з зерна вівса виробляють борошно, крупу, толокно, пластівці, на основі яких виготовляють печиво, пряники, киселі, каші. Оптимальними параметрами для замочування є температура замочної води t = 16 °С і τ = 20 год для голозерного вівса та τ = 22 год для плівчастого.Документ Вплив температури солодорощення на зміни хімічного складу сортів вівса(2012) Кошова, Валентина Миколаївна; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаВстановлено, що найкращим для солодорощення є голозерний овес, так як він перевищує плівчастий по всім фізико-хімічним показникам, а саме: за вмістом екстрактивності, редукуючих цукрів, не так різко зменшується вміст загального та амінного азоту. Оптимальними параметрами солодорощення для плівчастого вівса є: температура пророщування 14-16 ºС і тривалість – 4 доби.