Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Інформаційна підтримка планування ремонту та технічного обслуговування на підприємствах макаронної промисловості(2013) Грибков, Сергій Віталійович; Олійник, Ганна ВікторівнаОсновне завдання підвищення якості технічної експлуатації автоматизованих технологічних ліній з виготовлення макаронних виробів полягає в забезпеченні тривалого та безвідмовного виготовлення макаронних виробів згідно плану виробничої програми при мінімальних витратах на технічне обслуговування і ремонт, що направлене на відновлення технічних якостей технологічного обладнання, втрачених в процесі експлуатації. При цьому тривале збереження точності і безвідмовної роботи технологічного обладнання можливі лише при дотриманні правил, що передбачають захист від шкідливих впливів які не минуче виникають в процесі його роботи, та залежні від роботи навколишнього обладнання й дій обслуговуючого персоналу. The main task of improving the quality of technical operation of automated production lines for the manufacture of macaroni products is to provide long-term and trouble-free production of macaroni products in accordance with the plan of the production program at the minimum cost of maintenance and repair, aimed at restoring the technical qualities of technological equipment lost during the operation. At the same time, the long-term preservation of precision and faultless operation of technological equipment is possible only with the observance of rules that provide protection against harmful effects that do not occur immediately in the process of its operation, and dependent on the work of the surrounding equipment and the actions of the staff.Документ Опыт эксплуатации печей марки ППЦ(1986) Гордонский, А. А.; Сигал, Марк Нисонович; Володарский, Александр Виктрович; Мартынов, Л. Ф.; Бурковская, Нинель Аркадьевна; Устинов, Юрий ВасильевичВ основу статьи положено испытание печей ППЦ-250 определением их основных эксплуатационных показателей путем выпечки, в ходе исследований печей ППЦ получили, что они позволяют вырабатывать стандартную продукцию при сравнительно низких удельных расходах топлива, пара и электроэнергии. Вместе с тем они не лишены ряда недостатков, что влияет на качество продукции. Устранение этих неполадок приведет к повышению эксплуатационных показателей работы печи. This article is based test furnaces PPC-250 definition of its main operational indicators by baking in the oven PPC studies have found that they allow you to produce standard products at relatively low unit costs of fuel, steam and electricity. However, they are not without some shortcomings that affect the quality of products. Eliminating these problems will increase the operational performance of the furnace PPС.Документ Хозрасчет и самофинансирование — основа хозяйствования предприятий агропромышленного комплекса(1988) Гончаренко, Иван Иванович; Чернелевский, Леонид НиколаевичВ статье обоснована необходимость перехода промышленных предприятий агропромышленного комплекса УССР на полный хозяйственный расчет и самофинансирование, приведен перечень технико-экономических показателей, экономических нормативов и лимитов централизованных капиталовложений, которые целесообразно доказывать как плановые предприятиям и организациям системы Госагропрома УССР. Предприятиям предоставлено право создавать фонды экономического стимулирования, зачисление в них остатка прибыли после уплаты в бюджет за производственные фонды, трудовые и природные ресурсы и процентов за банковский кредит. Автором выделены этапы подготовительной работы к переходу на полный хозяйственный расчет и самофинансирование, обращено внимание также на необходимость обеспечения самоокупаемости вложенных в каждое предприятие вложенных государством средств. In the article the transition neohidnist industrial agriculture of the USSR to full cost accounting and self-financing, is a list of technical and economic indicators, economic standards and limityv centralized capital investments, which should prove as planned enterprises and organizations of the USSR State Agricultural. Businesses have the right to create economic stimulus funds, transfer them remaining profits after payment of the budget for operating funds, labor and natural resources, and interest on the bank loan. The author identified the stages of the preparatory work for the transition to full cost accounting and self-financing, drawn attention to the need to ensure sustainability invested in each company invested state funds.Документ Работа мясной и молочной промышленности в новых условиях хозяйствования(1987) Чернелевский, Леонид НиколаевичРезультаты производственно-хозяйственной деятельности предприятий мясной и молочной промышленности СССР за год с момента перехода с 1 января 1986 года на новые условия хозяйствования подтверждают эффективность принятых мер по расширению прав, повышение роли стимулирования и повышения ответственности коллективов производственных предприятий и промышленных объединений области за конечные результаты собственной деятельности. За отчетный год все предприятия мясной молочной промышленности выполнили план по главному оценочном показнику - объема реализованной продукции с учетом обязательств по поставкам. Весь прирост объемов производства обеспечен за счет роста производительности труда, темпы роста которой опережают темпы роста среднегодовой заробитрои платы. В 1986 году численность промышленно-производственного персонала в отрасли сократилась, повысилась заинтересованность трудовых коллективов во внедрении научно-технических новаций и освоении производства новых видов мясной и молочной продукции. Results of industrial and business enterprises of meat and dairy industry of the USSR for the year after switching from 1 January 1986 to new economic conditions confirm the effectiveness of the measures taken to expand the rights pidvischennyu as incentives and increase accountability groups manufacturing plants and industrial sector of association for the final results of their own activities. During the year all enterprises meat dairy industry fulfilled the plan for the main evaluative pokazniku - volume of sales commitments with regard to supply. All production growth at the expense of productivity growth, growth rate is ahead of the average annual growth rate zarobitroyi fee. In 1986 the number of industrial personnel in the area declined, labor groups increased interest in implementing scientific and technological innovation and development of new types of meat and dairy products.