Неопубліковані видання
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7548
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Ефективність використання орендованих земель в умовах інтеграції(2015) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПоглиблено теоретико-методологічні засади ринкової трансформації земельних відносин та ефективного й екологобезпечного використання сільськогосподарських угідь; набули подальшого розвитку теоретико-методологічні засади формування й функціонування ринкового обігу сільськогосподарських земель та наукові підходи до формування його інфраструктури; розроблено організаційну модель застави права оренди земельних ділянок та методологічні підходи щодо його переходу до третіх осіб, у разі неплатоспроможності позичальника; обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення механізму управління землями державної та комунальної власності в контексті посилення інституційної спроможності територіальних громад; розроблено проект методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на новій інформаційній основі; обґрунтовано організаційно-економічні засади регулювання екологізації сільськогосподарського землекористування в контексті євроінтеграції та напрями інноваційного розвитку зрошуваного землеробстваДокумент Тепломасообмін у пекарній камері тунельної печі на початковій стадії випікання подового хліба(2023) Дудко, Сергій ДмитровичУ роботі розглянута задача розрахунку характеристик тепломасообмінних процесів, що відбуваються на початку процесу випікання – в зоні гігротермічного оброблення (ГТО) тістових заготовок подових хлібобулочних виробів, які випікаються в печі з тунельною пекарною камерою. Наведена чисельна енергетична характеристика процесу парозволоження поверхні виробів, описані закономірності розподілу технологічної пари в парозволожувальному пристрої, запропонована модель вентиляційних процесів та урахування вентиляційних потоків у тепловому балансі зони ГТО, розрахований теплообмін нижнього нагрівного каналу печі з середовищем зони ГТО та тістовими заготованками на поду печі. Розраховані значення складових теплового балансу для зони ГТО. Розрахунки виконані на прикладі круглого подового хліба масою 1 кг. Отримані результати дають змогу аналізувати енергетичні потоки, що мають бути забезпечені конструкцією і налаштуванням печі для відтворення оптимального режиму випікання. Викладені рекомендації, які можуть бути корисними проектувальникам при конструюванні тунельних хлібопекарських печей нових типів, а також операційному персоналу для оптимізації налаштувань діючих печей.Документ Оренда земель у сільському господарстві(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичРозроблені пропозиції щодо: удосконалення законодавчого забезпечення подальшого розвитку земельних відносин, методологічних та організаційно-економічних основ формування та функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення, удосконалення орендних земельних відносин, нових методичних підходів з економічної та грошової оцінок земель, ефективного використання сільськогосподарських земельДокумент Інвестиційний потенціал та особливості використання орендованих земель у аграрному секторі економіки(2015) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПоглиблено теоретико-методологічні засади ринкової трансформації земельних відносин та ефективного й екологобезпечного використання сільськогосподарських угідь; набули подальшого розвитку теоретико-методологічні засади формування й функціонування ринкового обігу сільськогосподарських земель та наукові підходи до формування його інфраструктури; розроблено організаційну модель застави права оренди земельних ділянок та методологічні підходи щодо його переходу до третіх осіб, у разі неплатоспроможності позичальника; обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення механізму управління землями державної та комунальної власності в контексті посилення інституційної спроможності територіальних громад; розроблено проект методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на новій інформаційній основі; обґрунтовано організаційно-економічні засади регулювання екологізації сільськогосподарського землекористування в контексті євроінтеграції та напрями інноваційного розвитку зрошуваного землеробстваДокумент Інноваційна енерго- та ресурсозберігаюча технологія низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини з використанням ферментних препаратів селективної дії(2010) Шиян, Петро Леонідович; Українець, Анатолій Іванович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Маринченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій БорисовичНа підставі досліджень, проведених в НУХТ за участю провідних фахівців галузі розроблена енерго- та ресурсозаощаджуюча технологія спиртових бражок, яка є базовою для спиртових заводів України. Основу даної технології складають операції, які забезпечують переробку сировини в умовах підвищених концентрацій зернових замісів з використанням ферментних комплексів підсиленої селективної дії з повторним використанням фільтрату барди, для скорочення технологічних втрат та зменшення енерговитрат передбачено отримання помелу з високим ступенем дисперсності. Based on studies conducted in our library with leading industry experts developed energy and technology resursozaoschadzhuyucha brazhok alcohol, which is the base for distilleries Ukraine.The basis of this technology are operations that provide the processing of raw materials in high concentrations of grain batches using enzyme complexes enhanced selective action on recycling filtrate bards, to reduce technical losses and reduction of power provides a grind with a high degree of dispersion.Документ Екстракти із зернової сировини(2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола Васильович; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола ВасильовичЕкстракти із зернової сировини є продуктом переробки зернових культур будь-яких кондицій і можуть використовуватись в кондитерській, хлібопекарській, харчоконцентратній, пивобезалкогольній, консервній та інших галузях харчової промисловості як антикристалізатор, підсолоджувач, пластифікатор та структуроутворювач. Як основна сировина для приготування зернових екстрактів використовується кукурудза, пшениця, ячмінь, тритікале та інші культури. Прототипами нового продукту є солодові екстракти та крохмальна патока. Вміст в зернових екстрактах редукуючих речовин (основного показника) відповідає крохмальній патоці. Істотною перевагою нового продукту є те, що на відміну від крохмальної патоки, яка містить лише вуглеводи зерновий екстракт має в своєму складі необхідні організму людині біологічно активні речовини.Документ Удосконалення технології спиртових бражок із використанням антисептуючиx засобів(2010) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна ВолодимирівнаПошук і використання ефективних антисептуючих засобів дозволить отримувати спиртові бражки із регламентованими показниками. Досліджено цілий спектр антисептиків, які широко використовуються в харчовій промисловості. Find and use effective antiseptic products will allow to get alcohol ripen brew with regulated rates.Investigated a range of antiseptics, which are widely used in the food industry.Документ Технології ферментованих напоїв на основі меду(2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола ВасильовичПропонується розроблення технології трьох груп кодових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних. За зовнішнім виглядом напої поділяють на прозорі і замутнені; за способом оброблення безалкогольні та слабоалкогольні напої поділяють на фільтровані (сепаровані) і нефільтровaні (несепаровані), фільтровані (сепаровані) — на пастеризовані та непастеризовані, нефільтровані (несепаровані) — на освітлені та неосвітлені. A developing technology of three groups of code fermented beverages: soft, soft and alcoholic. In appearance beverages are divided into transparent and turbidity, by way of handling non-alcoholic and alcoholic beverages are divided into filter (separated) and filtrovani (neseparovani), filtered (separated) - on pasteurized or-zneplidneni and unpasteurized, unfiltered (neseparovani) - the highlight and illuminated.Документ Розробка технології ферментованих напоїв на основі меду(2010) Прибильський, Віталій Леонідович; Наливайко, Клавдія Федорівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола ВасильовичПропонується розроблення технології трьох груп кодових ферментованих напоїв: безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних. За зовнішнім виглядом напої поділяють на прозорі і замутнені; за способом оброблення безалкогольні та слабоалкогольні напої поділяють на фільтровані (сепаровані) і нефільтровaні (несепаровані), фільтровані (сепаровані) — на пастеризовані та непастеризовані, нефільтровані (несепаровані) — на освітлені та неосвітлені. A developing technology of three groups of code fermented beverages: soft, soft and alcoholic. In appearance beverages are divided into transparent and turbidity, by way of handling non-alcoholic and alcoholic beverages are divided into filter (separated) and filtrovani (neseparovani), filtered (separated) - on pasteurized or-zneplidneni and unpasteurized, unfiltered (neseparovani) - the highlight and illuminated.Документ Розробка желейної термостабільної начинки(2011) Корецька, Ірина Львівна; Кір’янова, Ганна АнатоліївнаВ роботі показана можливість виробництва желейної термостабільної начинки. In work possibility of production of a jelly thermostable stuffing is shown.