Навчально-методичні матеріали
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7376
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Мікробіологія харчових продуктів. Лабораторний практикум.(2013) Тетеріна, Світлана Миколаївна; Грегірчак, Наталія МиколаївнаУ даному лабораторному практикумі розкрито зміст лабораторних робіт з дисципліни “ Мікробіологія Харчових продуктів”, наведено теоретичний матеріал необхідний для засвоєння основних тем курсу та розписано послідовність виконання лабораторних робіт і опрацювання одержаних результатів. Також наведено контрольні запитання для моніторингу засвоєння матеріалу дисципліни. In this laboratory practical laboratory work revealed the content of the course "Food Microbiology" provides theoretical background needed for learning the basic themes of the course and is painted sequence of laboratory operations and processing of the results. There are checklists for monitoring learning material discipline.Документ Мікробіологія галузі. Лабораторний практикум.(2013) Тетеріна, Світлана Миколаївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Красінько, Вікторія ОлегівнаУ лабораторному практикумі розкрито зміст лабораторних робіт з дисципліни “Мікробіологія галузі” для студентів професійного спрямування «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», наведено теоретичний матеріал необхідний для засвоєння кожної теми та розписано послідовність виконання лабораторних робіт та опрацювання одержаних результатів. Також наведено контрольні запитання для моніторингу засвоєння матеріалу дисципліни.Документ Іммобілізовані ферменти і клітини в біотехнології. Конспект лекцій(2011) Грегірчак, Наталія Миколаївна; Антонюк, Марія МиколаївнаУ конспекті лекцій розглянуті наступні питання: Вступ 1. Основні галузі застосування іммобілізованих ферментів, 2. Перспективи використання іммобілізованих клітин, 3. Методи іммобілізації ферментів, 4. Носії для іммобілізації ферментів. Вимоги до носіїв, 5. Активність іммобілізованих ферментів. Вплив іммобілізації на стабілізацію ферментів, 6. Кінетичні властивості іммобілізованих ферментів порівняно з розчинними ферментами, 7. Методи іммобілізації клітин мікроорганізмів, 8. Фізіологія іммобілізованих клітин порівняно з нативними, 9. Апаратурне оформлення процесів з іммобілізованими ферментами і клітинами, 10. Технологічні процеси з іммобілізованими клітинами; analysis, chromatography, electrochemical methods, hertzian waves, photometry, mass-spectroscopy, helipot, амперметрия, combination dispersion, radiation, NMR.Документ Санітарно-гігієнічний контроль виробництв. Конспект лекцій(2011) Грегірчак, Наталія МиколаївнаУ конспекті висвітлено питання організації санітарії і гігієни харчових продуктів, спираючись на правові акти України та Європейського співтовариства. Дана характеристика санітарно-показових мікроорганізмів, які визначають санітарно-гігієнічний стан харчових виробництв. Розглянуті особливості санітарно-гігієнічних вимог до сировини, виробничого процесу, готової продукції, допоміжних ланок у харчових виробництвах. In Synthetic abstract highlights the issue of sanitation and food hygiene, based on legal acts of Ukraine and the European Community. The characteristic sanitary indicative bacteria, which determine the hygienic status of food production. Features of sanitary requirements for raw materials, production process, finished goods, auxiliary links in the food industry.Документ Мікробіологія харчових виробництв. Лабораторний практикум(2009) Грегірчак, Наталія МиколаївнаВикладено методи мікроскопування, підготовки та стерилізації поживних середовищ, морфологічні та культуральні особливості різних груп мікроорганізмів, способи виділення чистих культур мікроорганізмів, їх кількісний облік, розглянуто методи визначення безпеки харчових продуктів за мікробіологічними показниками. Наведені у виданні завдання спрямовані на набуття студентами навичок самостійної роботи в мікробіологічній лабораторії для аналізу якості харчових продуктів, визначення виду мікроорганізмів, виділення їх із харчових продуктів і навколишнього середовища, а також вивчення факторів впливу довкілля на розвиток мікроорганізмів. Для студентів технологів харчових виробництв, аспірантів, працівників лабораторій харчових підприємств та переробної галузі. The methods microscoping, preparation and sterilization of growth media, morphological and Cultural peculiarities of different groups of microorganisms, methods of selection of pure cultures of microorganisms, they are quantifiable, are considered methods of determining the safety of food products for microbiological parameters. Listed in the publication of tasks aimed at acquiring students habits of independent work in the microbiology laboratory for the analysis of food quality, determine the type of microorganisms, separation from their food and the environment and the study of environmental factors influence the development of microorganisms. For students in food production, graduate students, laboratory workers and food processing industry enterprises.