Автореферати
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Механізм ефективного управління трудовим потенціалом підприємств харчової промисловості(2014) Дашко, Ірина МиколаївнаДисертація присвячена вирішенню теоретичних, методичних та організаційних питань щодо формування трудового потенціалу підприємств харчової промисловості. Визначено понятійний апарат сутності механізму ефективного управління трудовим потенціалом; розширено складові структури та його компоненти. Проаналізовано сучасний стан формування та використання трудового потенціалу підприємствами харчової промисловості, обґрунтовано необхідність формування механізму ефективного управління трудовим потенціалом підприємств харчової промисловості. Узагальнено складові елементи конкурентоздатності трудового потенціалу, які враховують конкурентні переваги і позиції підприємства харчової промисловості, удосконалено методику визначення та оцінки формування трудового потенціалу підприємства харчової промисловості, яка передбачає делегування повноважень і передачу інформації від керівника до виконавця і навпаки, розроблено методичний підхід до визначення результативності діяльності підприємства, який ґрунтується на формуванні ефективного механізму управління трудовим потенціалом підприємств. Dissertation work is devoted to the decision of theoretical, methodical and organizational questions in relation to forming of labour potential of food industry's enterprises. The conception of essence of mechanism of elective management by labour potential is determined; the parts of the structure and its components are expanded. The modern state of forming and using the labour potential by the food industry's enterprises has been analysed, the necessity of forming of mechanism of effective management by labour potential of food industry's enterprises has been grounded. The component elements of competitiveness of labour potential, which account the competitive advantages and positions of food industry's enterprise have been generalized; the methods of determination and avaluotion of forming of labour potential of food industry's enterprise, which suppose delegating of authorities and transferring of information from the director to the emplace and in back order have been improved; the methodical approach for determining of effectiveness of enterprise's activity, which is grounted at the forming of effective mechanism of management by labour potential of enterprises has been developed.Документ Організаційно-економічні засади ефективного використання персоналу підприємств харчової промисловості(2012) Лисак, Володимир ЮрійовичДисертація присвячена поглибленню теоретико-методичних засад та розробці науково-практичних рекомендацій стосовно формування оцінювання та ефективного використання персоналу підприємств харчової промисловості що сприятиме їх ефективному функціонуванню та посиленню конкурентоспроможності. У роботі здійснено оцінку сучасного стану управління персоналом підприємств харчової промисловості. Thesis is devoted to deepening the theoretical principles and methodically develop scientific and practical recommendations concerning the formation and evaluation efficient use of personnel of the food industry which ensure their functioning and getting them a competitive advantage in the market.Документ Управління плануванням діяльності підприємств харчової промисловості(2009) Тарасюк, Галина МиколаївнаУ дисертації вперше розроблено теоретико-методологічні основи та концептуальні положення управління плануванням діяльності підприємства. Розроблено та обґрунтовано концептуальну модель планування потенціалу підприємств харчової промисловості з врахуванням внеску кожної його складової. Запропоновано методичні підходи до управління виробничою програмою підприємства харчової промисловості та розроблено методику формування беззбиткового обсягу виробництва продукції в натуральному вираженні для багатономенклатурного виробництва з врахуванням особливостей діяльності підприємств харчової промисловості. Theoretical, methodological basis and conceptual standings of the management of the planning at the enterprises. The conceptual model of planning the potential of the enterprises of food industry accordingly to the causes of every component is developed and proved.Документ Активізації діяльності підприємства в умовах ринкових перетворень(2007) Гаврилова, Тетяна ВасилівнаДисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних, організаційних і практичних засад активізації діяльності підприємства в умовах ринкових перетворень. Представлена робота дозволяє дослідити сутність активності підприємства, активізації діяльності підприємства, резервів реалізації активності та розробити заходи щодо активізації діяльності підприємства в ринкових умовах. The dissertation deals with the development of theoretical, methodical, managerial and practical principles of enterprise activity activation under market reformations circumstances. This creative work allows investigating the enterprise activity essence, enterprise activity activation, activity realization reserves and developing the ways of enterprise activity activation under market reformations circumstances. The classification of activity realization reserves is improved.