Автореферати
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Очистка молочної сироватки від білкової дисперсної фази(2015) Кравець, Олег ІгоровичВ дисертаційній роботі представлені результати теоретичних і експериментальних досліджень очистки молочної сироватки від білкової дисперсної фази. The results of theoretical and experimental investigation of whey treatment from protein disperse phase are presented in the dissertation.Документ Теоретичні основи процесів та обладнання для віброударного зневоднення відходів харчових виробництв(2013) Севостьянов, Іван ВячеславовичДисертація присвячена розв’язанню актуальних проблем утилізації відходів харчових виробництв, зменшення їх негативного впливу на довкілля та одержання цінного сільськогосподарського корму або висококалорійного палива, шляхом розробки теоретичних основ процесів та гідроімпульсного обладнання для віброударного фазового розділення вологих дисперсних харчових відходів, що забезпечує їх найбільш ефективне використання. This thesis is dedicated to solving of actual problems of salvaging of waists of food production, reduction their negative influence on nature and obtaining of valuable agricultural stern or high-energy fuel, by development of theoretical bases of processes and hydraulic pulse equipment for vibro-blowing phase division of humid dispersive food waists, that provides its most efficient use.Документ Удосконалення технології кондиціювання води для виробництва лікеро-горілчаної продукції(2012) Олійник, Світлана ІванівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2012. Дисертаційна робота присвячена питанню удосконалення технології кондиціювання води для виробництва лікеро-горілчаної продукції (ЛГП). В роботі на основі літературних даних аналізуються сучасний стан міжнародних та вітчизняних вимог до води, технології її кондиціювання та визначено шляхи удосконалення. Встановлено раціональні значення фізико- хімічних показників води підготовленої та вплив цих показників на органолептичні показники та стійкість ЛГП. Удосконалено спосіб кондиціювання води з мінімізуванням показників прозорості та забарвленості, органічних сполук, заліза, марганцю та азотовмісних мінеральних сполук. Удосконалено класифікацію вод лікеро-горілчаних заводів України та апаратурно-технологічну схему удосконаленої технології кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Річний економічний ефект від впровадження удосконаленої технології у порівнянні з базовою становить 420 тис.грн./рік для лікеро-горілчаного підприємства продуктивністю 1 млн. дал у рік. Розроблено рецептури на виробництво горілок, а також здійснюється виробництво ЛГП згідно з СОУ 15.9-37-237:2005, Додатками до ТР У 18.5084-96 та Правилом усталеної практики 15.9-37-092:2006. Thіs is for scientific degree of candidate of technical sciences in specialty 05.18.05. – The technology of sugary substances and products of fermentation. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2012. The thesis is devoted to the question of improvement of water conditioning technology for the production of alcoholic beverages. In the work on the basis of literature data is analyzed the current state of international and domestic demands for water, the technology of conditioning, identified ways to improve the production of alcoholic beverages. The optimal values of physicochemical treated water and the influence of these parameters on the organoleptic characteristics and stability of alcoholic beverages. The classification of water liquor-vodka plants Ukraine into 4 groups. Created a unified hardware-flow sheet to improve water conditioning technology for the production of alcoholic beverages, providing optimum performance for the treated water liquor-vodka production in accordance with the SOU 15.9-37-237:2005 "Water is prepared. Specifications "and as a consequence of increasing resistance of liquor.Документ Автоматизація технологічних процесів сокоочистки в цукровому виробництві(2004) Наталич, Олена МиколаївнаРозроблено методику моделювання поведінки систем в просторі приростів параметрів, за допомогою якої можна розв’язати задачу визначення області зміни первинних параметрів, при якій зберігається властивість стійкості нелінійних нестаціонарних систем. The method of design of conduct of the systems in space of increases of parameters is developed, by means which it is possible to decide the task of determination of region of change of primary parameters, which stability of the nonlinear unstationary systems is saved.