Дослідження показників мікробіологічної безпеки заквасок хліба функціонального призначення

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Для виготовлення хліба із пророщеного зерна пшениці використовується закваска спонтанного зброджування, виготовлена із диспергованого пророщеного зерна пшениці. Внаслідок життєдіяльності молочнокислих бактерій у заквасці підвищується кислотність, що позитивно впливає на якість готового виробу. Окрім молочнокислих бактерій у заквасках розвиваються й інші групи мікроорганізмів. Встановлено кількісний та якісний склад мікрофлори закваски, її здатність до пригнічення росту тест-культур, визначено показники мікробіологічної безпеки хліба із пророщеного зерна пшениці. Показано позитивний вплив хмелю на мікробіологічну безпеку зернового хліба.

Опис

Ключові слова

мікробіологічна безпека, закваска, хмелева закваска, хліб із пророщеного зерна, микробиологическая безопастность, microbiological safety, sourdough, hop sourdough, bread from sprouted wheat, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Рушай, О. С. Дослідження показників мікробіологічної безпеки заквасок хліба функціонального призначення [Текст] / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наукові праці НУХТ. - 2013. - № 49. - С. 53-56.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced