Генномодифіковані продукти: прихована небезпека чи благо для людства?

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2009

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Прибічники геномодифікованих організмів аргументують можливістю швидко поповнити ринки відносно дешевою продукцією, а супротивники наголошують на небезпеці втручання у генетичний код живої істоти і ризик зміни існуючих систем. В роботі розглянуто, що таке генетично модифіковані продукти, плюси і мінуси, їх використання, вплив на навколишнє середовище, а також на здоров'я людей та тварин. Supporters of genetically modified organisms say about the ability to quickly replenish markets with relatively cheap products and opponents stress the danger of interference to the genetic code of living creatures and the risk of changes in the existing systems. The paper discusses the nature of genetically modified foods, pros and cons of their use, the impact on the environment and on the human and animal health.

Опис

Ключові слова

генетично модифіковані продукти, здоров’я, генетичне забруднення, genetically modified products, health, genetic pollution, кафедра екологічної безпеки та охорони праці

Бібліографічний опис

Приходько, В. С. Генномодифіковані продукти: прихована небезпека чи благо для людства? / В. С. Приходько, Л. П. Нещадим // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст. : тези доп. 75-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, м. Київ, 13-14 квітня, 2009 р. - К.: НУХТ, 2009. - Ч. 2. - С. 175.