Спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м’ясних продуктів (Патент № 80721)
Файли
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розроблено спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м'ясних продуктів, який включає підготовку в'ялених, запечених або варених продуктів, інгібування патогенів на поверхні із використанням бактерицидів з подальшим упаковуванням при температурі 5-10 °С, який відрізняється тим, що інгібування патогенів на поверхні продукту проводять з використанням нанокомпозитів, шляхом занурення продукту в бактерицидний розчин препарату з подальшим стіканням на перфорованих сітках і підсушенням при температурі 20-45 °С протягом 10-45 хв.2. Розроблено спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що інгібування патогенів на поверхні продукту бактеростатичним препаратом, з використанням бактерицидних нанокомпозитів, проводять шляхом короткочасного обдування пароповітряною сумішшю, що містить леткі форми інгібіторів патогенних бактерій при температурі 90-110°С протягом 5-10 сек.
Опис
Ключові слова
патогени, пароповітряна суміш, інгібування, бактеріостатичний ефект, нанокомпозити, nanocomposites, pathogens vapor, inhibition, bacteriostatic effect, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Патент 80721 UA, МПК А23В 4/30 (2006.01) Спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м'ясних продуктів / Іванов С. В., Пасічний В. М., Олішевський В. В., Маринін А. І., Іванова М. М. ; власник НУХТ. – № u 2012 14265 ; заявл. 13.12.2012 ; опубл. 10.06.2013, Бюл. № 11, 2013 р.