Спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м’ясних продуктів (Патент № 80721)

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Розроблено спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м'ясних продуктів, який включає підготовку в'ялених, запечених або варених продуктів, інгібування патогенів на поверхні із використанням бактерицидів з подальшим упаковуванням при температурі 5-10 °С, який відрізняється тим, що інгібування патогенів на поверхні продукту проводять з використанням нанокомпозитів, шляхом занурення продукту в бактерицидний розчин препарату з подальшим стіканням на перфорованих сітках і підсушенням при температурі 20-45 °С протягом 10-45 хв.2. Розроблено спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що інгібування патогенів на поверхні продукту бактеростатичним препаратом, з використанням бактерицидних нанокомпозитів, проводять шляхом короткочасного обдування пароповітряною сумішшю, що містить леткі форми інгібіторів патогенних бактерій при температурі 90-110°С протягом 5-10 сек.

Опис

Ключові слова

патогени, пароповітряна суміш, інгібування, бактеріостатичний ефект, нанокомпозити, nanocomposites, pathogens vapor, inhibition, bacteriostatic effect, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Патент 80721 UA, МПК А23В 4/30 (2006.01) Спосіб обробки для інгібування патогенів при виробництві м'ясних продуктів / Іванов С. В., Пасічний В. М., Олішевський В. В., Маринін А. І., Іванова М. М. ; власник НУХТ. – № u 2012 14265 ; заявл. 13.12.2012 ; опубл. 10.06.2013, Бюл. № 11, 2013 р.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced