Удосконалення технології сиру кисломолочного із застосуванням високотемпературного оброблення молока
Дата
2009
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Дисертаційну роботу присвячено забезпеченню високої якості та безпеки
сиру кисломолочного, подовженню строку придатності продукту, а також
підвищенню ступеня використання білків молока під час його перероблення.
Показано доцільність застосування високотемпературної пастеризації і УВТ-
оброблення для поліпшення бактеріальної чистоти молока та забезпечення належного
перебігу сквашування.
This thesis is devoted to the ensuring high quality and safety of curd cheese,
extending the shelf life of the said product and enhancing the grade of the use of milk
proteins during the product’s manufacturing process. The reasonability of more intensive
pasteurization and UHT treatment regimes than those currently used for the enhancing the
microbiological quality of milk and ensuring the normal dynamics of the fermentation
process is shown.
Опис
Ключові слова
режими пастеризації, УВТ-оброблення молока, строк придатності, білковий склад, якість, pasteurization conditions, UHT treatment of milk, shelf life, protein composition, quality
Бібліографічний опис
Кострицька, О. О. Удосконалення технології сиру кисломолочного із застосуванням високотемпературного оброблення молока : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 "Технологія харчової продукції" / Кострицька Олена Олександрівна ; НУХТ. - К., 2009. - 20 с.