Шавнат - джерело біологічно цінного білка
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
З органічних речовин, які входять до складу живих організмів, найбільш важливими у біологічному відношенні є білки. Вони складають приблизно 20 % маси тіла людини і більше 50 % сухої маси клітини. У харчуванні людини білки відіграють надзвичайно велику роль, оскільки є основною складовою частиною всіх органів і тканин організму. Споживання білків необхідне для підтримання стабільності
специфічних білків організму, які беруть участь у важливих біохімічних процесах життєдіяльності. Харчові білки є джерелом не тільки незамінних амінокислот, а й біологічно активних пептидів.
From organic substances that are part of living organisms, the most important in biological terms is protein. They make up about 20% of body weight and over 50% of the dry weight of the cells. In human nutrition proteins play a major role as a major component of all organs and tissues. Protein intake needed to maintain stability organism specific proteins that are involved in important biochemical processes of life. Dietary proteins are not only a source of essential amino acids, but also biologically active peptides.
Опис
Ключові слова
шавнат, shavnat, біологічно цінний білок, biologically valuable protein, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Шавнат - джерело біологічного цінного білка / Світлана Бажай-Жежерун, Володимир Бондаревський, Василь Ткачук, Ірина Пушняк, Джамал Рахметов // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 22–23 травня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – С. 40–42.