Створення міжнародної системи стандартів на харчові продукти

Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Безпека харчової продукції і продовольчої сировини є однією з вирішальних складових економічної безпеки кожної держави, яка має надзвичайно важливий гуманітарний, соціальний, економічний і політичний аспекти. Це усвідомили ще в ХІХ ст., коли були прийняті перші загальні закони про харчові продукти і з'явились перші системи контролю за дотриманням цих законів. Так в Австро-Угорській Імперії у період з 1897 по 1911 рр. було створено зібрання стандартів і описів широкого спектра харчових продуктів, що одержав назву Codex Alimentarius Austriacus. Хоча цей документ і не мав юридичної чинності, його використали в судах як еталон для визначення стандартів ідентичності для конкретних харчових продуктів. Назва сьогоднішнього Кодексу Аліментаріус походить з назви цього австрійського кодексу харчових продуктів. Food safety and food raw materials is one of the key components of the economic security of each state, which is extremely important humanitarian, social, economic and political aspects. This is realized in Nineteenth century., When adopted the first general laws on food and took The first system of monitoring compliance with these laws. So in the Austro-Hungarian Empire in the period from 1897 to 1911 was created a collection of standards and specifications wide range of foods, called Codex Alimentarius Austriacus. Although the document and had no legal effect, its use in courts as a reference to determine the standards of identity for specific food products. Name of the current Codex Alimentarius comes from the name of the Austrian Food Code.

Опис

Ключові слова

продовольча сировина, система стандартів, безпека харчової продукції, food raw materials, system standards, food safety, кафедра гуманітарних дисциплін

Бібліографічний опис

Буравченкова, С. Б. Створення міжнародної системи стандартів на харчові продукти / С. Б. Буравченкова // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 15.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced