Формування споживчих властивостей мармеладу з додаванням екстрактів пряно-ароматичних рослин
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Одним із способів збагачення фруктового мармеладу є додавання екстрактів
лікарських, пряно-ароматичних рослин як джерела біологічно активних та
ароматичних речовин. Але включення таких компонентів до уніфікованих рецептур
мармеладу негативно впливає на його формостійкість, застигання та тривалість
зберігання. Для усунення цих недоліків було досліджено способи покращення
споживних властивостей мармеладу шляхом додавання екстракту,
сконцентрованого до 60 % сухих речовин, та яблучного порошку, який природньо
містить пектинові речовини та клітковину, що зв'язують вільну вологу та
покращують реологічні показники готового мармеладу.
One way to enrich the fruit marmalade is the addition of extracts
medicinal, aromatic plants as a source of biologically active and
aromatics. However, the inclusion of such components to the unified recipes
marmalade adversely affect its shape stability, pour point and duration
storage. To address these shortcomings were explored ways to improve
consumer properties by adding jelly extract,
concentrated to 60% solids, and apple powder, which naturally
containing pectin and fiber that binds free moisture and
improve the rheological parameters of the finished marmalade.
Опис
Ключові слова
пряно-ароматичні рослини, яблучний порошок, мармелад, aromatic plants, jellies, apple powder, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Науменко, К. А. Формування споживчих властивостей мармеладу з додаванням екстрактів пряно-ароматичних рослин / К. А. Науменко, А. О. Васюра // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 169.