Технологія та застосування горіхової олії вітчизняного виробництва
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Горіх волоський Juglans regia є пріоритетною культурою сучасного
садівництва України. На частку України припадає 22,5% валових зборів горіхів в
Європі, частка експорту у вітчизняному виробництві досягла 30%. Однак
споживання горіхів в Україні є недостатнім: 12-31 % від загальновизнаного
стандарту 3,6 кг на людину в рік. Сортові рослини відрізняються високою
врожайністю - 122 кг з дерева, значним вмістом ядра - 53-47,1%, масою плоду -
17,6-10,8 г, легкістю виділення ядра з шкаралупи і стійкістю до ураження плодів і
листя хворобами.
Walnut Juglans regia is a priority of modern culture
Horticulture Ukraine. The share of Ukraine accounted for 22.5% of total fees nuts
Europe, the share of exports in domestic production reached 30%. however
consumption of nuts in Ukraine is not sufficient: 12-31% of the universally
Standard 3.6 kg per person per year. Plant varieties are characterized by high
yields - 122 kg per tree, a high content of core - 53-47,1% fetal weight -
17,6-10,8 g, ease of isolation kernel from the shell and resistance to defeat fruits and
leaf diseases.
Опис
Ключові слова
холодне пресування, горіхова олія, волоський горіх, walnuts, cold pressing, peanut oil, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Радзієвська, І. Г. Технологія та застосування горіхової олії вітчизняного виробництва / І. Г. Радзієвська // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 319.